Formula 1 dorește să se extindă, iar președintele Stefano Domenicali a declarat că ia în considerare un plan care ar avea în calendarul competițional nu mai puțin de 30 de curse pe sezon. Italianul a declarat pentru Sky Sports că există un interes major din partea mai multor țări și crede că există mult potențial și în alte zone de pe planetă.
"Cred că există potențial pentru 24 de curse. Aș spune chiar că există potențial pentru 30 de curse. În ceea ce privește interesul, vedem ce se întâmplă în toată lumea. Ține de noi să găsim echilibrul în ceea ce privește locurile în care Formula 1 ar vrea să meargă, ce valori istorie trebuie să vedem în calendar.
Trebuie să fim echilibrați, să vedem ce alte oportunități există. Iar în curând vom dezvălui care este strategia noastră pentru a dezvolta piața. Pe lângă America, pe lângă China, cred că este un potențial mare și în Africa. Este un interes foarte mare acolo.
Marele Premiu al Marii Britanii
MP al Marii Britanii | Sainz, prima victorie a carierei! Ferrari a greșit strategia cu Leclerc
ACUM 17 ORE
Desigur, aceea este o zonă geografică ce lipsește din calendarul nostru. Sunt câțiva promotori cărora le expiră contractele, așa că este posibil să nu mai vedem câteva dintre actualele Grand Prix-uri în calendar", a declarat Domenicali.
Citește și:

Stefano Domenicali crede că sunt destule echipe în Formula 1 în acest moment

Dacă în ceea ce privește extinderea calendarului, Domenicali nu vede o problemă, mărirea numărului de echipe nu este pe placul italianului în acest moment. Acesta a declarat că există 4-5 cereri de noi echipe în Formula 1, dar crede că numărul actual – 10 echipe – face competiția să fie una solidă:
"Avem patru sau cinci oferte să le luăm în considerare pentru a avea o echipă în plus în Formula 1. Trebuie să fiu extrem de sincer. Acum, Formula 1 cu 10 echipe, cu competiția de pe pistă, este foarte, foarte solidă.
Sunt foarte multe lucruri complexe care trebuie luate în considerare când vine vorba de o echipă nouă. Așadar, nu cred că este cel mai important lucru acum în ceea ce privește dezvoltarea Formulei 1", a mai spus Domenicali.
Formula 1 revine la finalul acestei săptămâni în Arabia Saudită, după ce sezonul a debutat weekend-ul trecut, în Bahrain. Pe circuitul din Sakhir, Charles Leclerc a obținut prima victorie a sezonului. Pe locul al doilea s-a clasat Carlos Sainz, iar Ferrari a reușit prima dublă din 2019, de la Singapore. Ultimul loc al podiumului a fost ocupat de Lewis Hamilton de la Mercedes. Septuplul campion mondial a profitat de cele două abandonuri ale piloților de la Red Bull, Max Verstappen și Sergio Perez, și a încheiat prima cursă a anului pe locul al treilea.
Marele Premiu al Marii Britanii
Carlos Sainz, primul pole-position al carierei! Ibericul, cel mai bun în calificări, la Silverstone
IERI LA 15:44
Marele Premiu al Marii Britanii
Max Verstappen a tras un semnal de alarmă înainte de Silverstone! Ce îl îngrijorează pe olandez
IERI LA 09:39