Una dintre cele mai nebune săptămâni din ultimul deceniu în Formula 1 în ceea ce privește schimbările de la echipă poate duce la retragerea lui Sebastian Vettel.
De 4 ori campion mondial, Vettel a fost cel care a declanșat un adevărat domino în "Marele Circ" când și-a încheiat colaborarea cu Ferrari.

De ce nu a ajuns Vettel la McLaren

Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Carlos Sainz Jr a devenit rapid principalul candidat pentru a-i lua locul lui Vettel la Ferrari. Deși ar fi părut o mutare logică, varianta Vettel la McClaren nu a fost luată în calcul de aceștia.
Șeful executiv al celor de la McClaren, Zak Brown, a explicat motivele pentru care echipa a decis să meargă pe varianta Daniel Ricciardo.
Evident că Seb (Sebastian Vettel) este un pilot grozav și de 4 ori campion mondial. Dar cred că era prea departe de varianta de a-l aduce, pentru că știam că îl vom avea fie pe Carlos, fie pe Daniel. Nu am luat în calcul alte variante iar vestea plecării lui Seb de la Ferrar a venit târziu, eram deja pe alt drum

Se retrage Vettel?

Cei de la McLaren l-au dorit pe Daniel Ricciardo și în 2018 când acesta era la Red Bull și avea varianta de a continua alături de aceștia sau să plece, fie la Renault, fie la McLaren. A ales Renault atunci și McLaren de această dată, Brown spunând că relația cu Ricciardo a rămas apropiată în ciuda refuzului de acum 2 ani.
În ceea ce îl privește pe Vettel, Zak Brown crede că acesta urmează să părăsească Formula 1 după acest sezon.
Nu pare că va exista o oportunitate la Mercedes sau Red Bull pentru el, nu a fost o oportunitate la McLaren pentru el, Ferrari e în trecut, așa că singura variantă pare Renault. Și atunci apare întrebarea dacă Seb va dori să meargă la o echipă care probabil nu va câștiga în 2021?
Sunt o echipă grozavă care ar trebui să urce în clasament, însă cred că dacă Seb nu va dori un nou drum cu o echipă aflată pe un nou drum, atunci cel mai probabil va părăsi sportul, din păcate
Renault a terminat pe locul 5 în clasamentul constructorilor sezonul trecut, cu o poziție mai jos decât McLaren cea care va trece de la motor Renault la motor Mercedes din 2021. Mercedes, Ferrari și Red Bull sunt singurele echipe care au câștigat curse de când Formula 1 a început era motorului de 1.6 litri V6 turbo hybrid în 2016.
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819045.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Formula 1
Christian Horner acuzat că folosește psihologia inversă pentru a o scăpa pe Red Bull de sancțiuni
23/10/2022 LA 16:22