Formula 1

Șeful McClaren a explicat de ce Vettel nu a fost dorit: "Probabil se va retrage"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Sebastian Vettel | Ferrari

Credit imagine: Getty Images

DeSebastian Ujica
15/05/2020 la 19:12

Cei de la McLaren l-au ales pe Daniel Ricciardo pentru a-i lua locul lui Carlos Sainz Jr, cel care a plecat la Ferrari.

Una dintre cele mai nebune săptămâni din ultimul deceniu în Formula 1 în ceea ce privește schimbările de la echipă poate duce la retragerea lui Sebastian Vettel.

De 4 ori campion mondial, Vettel a fost cel care a declanșat un adevărat domino în "Marele Circ" când și-a încheiat colaborarea cu Ferrari.

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 6 ORE

De ce nu a ajuns Vettel la McLaren

Carlos Sainz Jr a devenit rapid principalul candidat pentru a-i lua locul lui Vettel la Ferrari. Deși ar fi părut o mutare logică, varianta Vettel la McClaren nu a fost luată în calcul de aceștia.

Șeful executiv al celor de la McClaren, Zak Brown, a explicat motivele pentru care echipa a decis să meargă pe varianta Daniel Ricciardo.

Evident că Seb (Sebastian Vettel) este un pilot grozav și de 4 ori campion mondial. Dar cred că era prea departe de varianta de a-l aduce, pentru că știam că îl vom avea fie pe Carlos, fie pe Daniel. Nu am luat în calcul alte variante iar vestea plecării lui Seb de la Ferrar a venit târziu, eram deja pe alt drum

Se retrage Vettel?

Cei de la McLaren l-au dorit pe Daniel Ricciardo și în 2018 când acesta era la Red Bull și avea varianta de a continua alături de aceștia sau să plece, fie la Renault, fie la McLaren. A ales Renault atunci și McLaren de această dată, Brown spunând că relația cu Ricciardo a rămas apropiată în ciuda refuzului de acum 2 ani.

În ceea ce îl privește pe Vettel, Zak Brown crede că acesta urmează să părăsească Formula 1 după acest sezon.

Nu pare că va exista o oportunitate la Mercedes sau Red Bull pentru el, nu a fost o oportunitate la McLaren pentru el, Ferrari e în trecut, așa că singura variantă pare Renault. Și atunci apare întrebarea dacă Seb va dori să meargă la o echipă care probabil nu va câștiga în 2021?
Sunt o echipă grozavă care ar trebui să urce în clasament, însă cred că dacă Seb nu va dori un nou drum cu o echipă aflată pe un nou drum, atunci cel mai probabil va părăsi sportul, din păcate

Renault a terminat pe locul 5 în clasamentul constructorilor sezonul trecut, cu o poziție mai jos decât McLaren cea care va trece de la motor Renault la motor Mercedes din 2021. Mercedes, Ferrari și Red Bull sunt singurele echipe care au câștigat curse de când Formula 1 a început era motorului de 1.6 litri V6 turbo hybrid în 2016.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Formula 1

Lewis Hamilton la Ferrari? Lovitura anunțată de Sky Sports: "Nu este imposibil!"

21/05/2020 LA 06:20
Formula 1

Primul interviu al lui Carlos Sainz după ce a semnat cu Ferrari: "Am trăit intens ultimele 2 luni"

20/05/2020 LA 06:15
Subiecte asemănătoare
Formula 1McLarenFerrariRenaultMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 6 ORE

Ultimele videoclipuri

Formula 1

Lansare AlphaTauri Honda F1

00:07:00

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe