Grand Prix-ul din Azerbaidjan a adus al doilea pole position consecutiv pentru Charles Leclerc iar monegascul avea ocazia perfectă să își asigure o victorie mare după ce a ratat cursa precedentă de la Monaco din cauza unor probleme cu mașina.
Pilotul Ferrari a început perfect a doua cursă consecutivă de oraș și nu păreau să fie probleme, însă asta nu a durat mult pentru că după turul trei Hamilton îl întrecuse deja. Distanța dintre cei doi nu a fost neapărat mare la început, dar problemele au crescut pentru Leclerc când a fost depășit și de Max Verstappen în turul al șaptelea. Olandezul și-a plănuit atent mișcarea iar decizia sa a dat roade.
Formula 1
Mattia Binotto, conducătorul Ferrari, și-a dat demisia! Anunțul făcut
IERI LA 09:55
După primele 10 tururi, cu cauciucurile schimbate, Leclerc se afla deja pe poziția a patra, fiind de pășit și de Sergio Perez, colegul lui Max Verstappen de la Red Bull. A urmat un pit stop mult prea lung pentru Lewis Hamilton, în ceea ce părea să fie un moment cheie al cursei, de care Verstappen a profitat pentru a trece pe primul loc.
În cele din urmă, a fost o zi perfectă pentru Red Bull: Max Verstappen a câștigat cursa în timp ce Sergio Perez s-a clasat pe poziția a doua. Campionul mondial Lewis Hamilton a completat podiumul, în timp ce Sebastian Vettel a obținut un rezultat neașteptat de bun, clasându-se pe poziția a patra.
Finalul curseia fost însă un adevărat dezastru pentru Max Verstappen: olandezului a părut să îi cedeze un pneu și a intrat în zid, pierzând astfel atât prima poziție din cursă, cât și prima poziție din clasamentul general. În cele din urmă colegul său de la Red Bull, Sergio Perez s-a impus după un restart cauzat de steagul roșu. Vettel a reușit un impresionant loc secund.

Clasament final

Formula 1
Ross Brawn și-a dat demisia din funcția de director sportiv al Formulei 1
IERI LA 07:40
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23