Formula 1 poate să gestioneze o situație în care există 10 cazuri de infectări cu COVID-19, conform spuselor președintelui comisiei medicale al FIA, profesorul Gerard Saillant.
Acesta le-a spus celor de la Sky Sports că trebuie totuși să existe o linie roșie care să însemne oprirea sezonului.

Cum gestionează FIA situația

Formula 1
Formula 1 va avea 6 curse de sprint în 2023! FIA a anunțat circuitele unde vor avea loc acestea
IERI LA 16:19
Marele Premiu al Australiei trebuia să aibă loc pe 15 martie în Australia, însă evenimentul a fost anulat după ce un angajat de la McLaren a fost testat pozitiv. Lucrurile s-au schimbat de atunci, spune Saillant.
Cred că situația era foarte diferită în Australia față de cum va fi acum în Austria. Cunoștințele despre virus sunt diferite. Este posibil să prevenim și să anticipăm unele lucruri. Dacă avem un caz pozitiv, chiar dacă avem 10 cazuri, este posibil să gestionăm perfect situația cu măsuri speciale pentru acele cazuri
Saillant admite însă că reacția sportivă și cea din media ar fi mai dificil de gestionat.
Trebuie să anticipăm asta, să știm care este linia roșie, limita după care este imposibil să continuăm. Dar nu cred că este o problemă pentru noi în acest moment
Formula 1 plănuiește să organizeze 2 curse cu porțile închise în Austria la începutul lunii iulie. Echipele vor fi transportate cu avioane private, vor exista teste regulate și toți cei implicați vor fi izolați de populația locală.
Echipele, de asemenea, vor fi separate iar contactul cu staff-ul va fi redus la minimum, nefiind permis accesul pentru sponsori sau invitați.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47