articol scris de Nicu Alexandru Savin
Sezonul 2020 din Marele Circ va consemna odată cu debutul său din 5 iulie și două mari premiere: va fi prima dată când Austria va găzdui etapa de debut dintr-un sezon competițional și prima dată când două etape consecutive se vor desfășura pe același circuit.
De asemenea, măsurile prevăzute de organizatori pentru combaterea pandemiei marchează și o altă premieră: pentru prima dată, o cursă de Formula 1 se va desfășura făra ca fanii să aibă acces în tribune. Așadar, milioanele de fani ai motorsportului vor putea urmări primele două etape de pe circuitul Red Bull numai la televizor sau pe internet. Totuși, după mai multe luni fără evenimente săportive majore, în week-end-urile care urmează, toți ochii vor fi ațintiți către Austria.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Chase Carey, CEO-ul Formulei 1, a subliniat importanța restartului, spunând că "E un lucru extraordinar că Formula 1 revine și suntem încântați să începem sezonul cu două curse în Austria. Avem un partener excelent în cei de la Red Bull și lucrăm împreună să readucem Formula 1 fanilor în cel mai sigur mod posibil. În timp ce așteptăm cu nerăbdare să resimțim emoțiile de pe pistă, este și un moment potrivit pentru a ne aminti ce altceva mai putem face în sportul internațional pentru comunitățile pe care le vizităm, precum și pentru a sărbători împreună cu oamenii din întreaga lume, ca și un răspuns împotriva crizei de Covid-19".
Ne asumăm această provocare unică în istoria Formulei 1 și așteptăm cu nerăbdare ambele week-end-uri. Spielberg va vedea curse interesante și prin urmare, va trimite și un semn puternic de stabilitate întregii lumi | Dietrich Mateschitz, co-fondatorul Red Bull
Date fiind condițiile inacceptabile din urmă cu câteva luni, organizatorii au fost nevoiți să adopte o altă abordare. Proiectul Spielberg a dezvoltat un concept pentru organizarea curselor împreună cu FIA și Formula 1 Group. Testarea periodică, măsurile corespunzătoare de igienă, micșorarea numărului de membri ai echipelor, precum și a personalului organizator sunt puncte cheie ale conceptului, cu scopul de aproteja sănătatea tuturor oamenilor de pe circuit, dar și din împrejurimi
Achiziționarea de bilete pentru cursele din Austria este oprită, iar fanii care au apucat să-și procure deja bilete pentru curse vor fi informați în detaliu despre opțiunile lor de către cei care le-au furnizat.

Calendarul actual al sezonului 2020 din Formula 1 - alte curse urmează a fi anunțate în următoarele săptămâni:

3-5 iulie - Austria
10-12 iulie - Austria
17-19 iulie - Ungaria
31 iulie-2 august - Marea Britanie
7-9 august - Marea Britanie
14-16 august - Spania
28-30 august - Belgia
4-6 septembrie - Italia
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25