Formula 1

Sezonul de Formula 1 începe, în sfârșit! Două premiere în Marele Circ

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Formula 1, gata de startul sezonului

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
30/06/2020 la 12:02

După o întârziere de aproape 3 luni, sezonul 2020 din Formula 1 va începe la finele acestei săptămâni pe circuitul Red Bull din Salzburg.

articol scris de Nicu Alexandru Savin

Sezonul 2020 din Marele Circ va consemna odată cu debutul său din 5 iulie și două mari premiere: va fi prima dată când Austria va găzdui etapa de debut dintr-un sezon competițional și prima dată când două etape consecutive se vor desfășura pe același circuit.

Formula 1

Circuit nou în Formula 1. Două curse noi în calendarul din acest sezon

IERI LA 16:34

De asemenea, măsurile prevăzute de organizatori pentru combaterea pandemiei marchează și o altă premieră: pentru prima dată, o cursă de Formula 1 se va desfășura făra ca fanii să aibă acces în tribune. Așadar, milioanele de fani ai motorsportului vor putea urmări primele două etape de pe circuitul Red Bull numai la televizor sau pe internet. Totuși, după mai multe luni fără evenimente săportive majore, în week-end-urile care urmează, toți ochii vor fi ațintiți către Austria.

Chase Carey, CEO-ul Formulei 1, a subliniat importanța restartului, spunând că "E un lucru extraordinar că Formula 1 revine și suntem încântați să începem sezonul cu două curse în Austria. Avem un partener excelent în cei de la Red Bull și lucrăm împreună să readucem Formula 1 fanilor în cel mai sigur mod posibil. În timp ce așteptăm cu nerăbdare să resimțim emoțiile de pe pistă, este și un moment potrivit pentru a ne aminti ce altceva mai putem face în sportul internațional pentru comunitățile pe care le vizităm, precum și pentru a sărbători împreună cu oamenii din întreaga lume, ca și un răspuns împotriva crizei de Covid-19".

Ne asumăm această provocare unică în istoria Formulei 1 și așteptăm cu nerăbdare ambele week-end-uri. Spielberg va vedea curse interesante și prin urmare, va trimite și un semn puternic de stabilitate întregii lumi | Dietrich Mateschitz, co-fondatorul Red Bull

Date fiind condițiile inacceptabile din urmă cu câteva luni, organizatorii au fost nevoiți să adopte o altă abordare. Proiectul Spielberg a dezvoltat un concept pentru organizarea curselor împreună cu FIA și Formula 1 Group. Testarea periodică, măsurile corespunzătoare de igienă, micșorarea numărului de membri ai echipelor, precum și a personalului organizator sunt puncte cheie ale conceptului, cu scopul de aproteja sănătatea tuturor oamenilor de pe circuit, dar și din împrejurimi

Achiziționarea de bilete pentru cursele din Austria este oprită, iar fanii care au apucat să-și procure deja bilete pentru curse vor fi informați în detaliu despre opțiunile lor de către cei care le-au furnizat.

Calendarul actual al sezonului 2020 din Formula 1 - alte curse urmează a fi anunțate în următoarele săptămâni:

3-5 iulie - Austria

10-12 iulie - Austria

17-19 iulie - Ungaria

31 iulie-2 august - Marea Britanie

7-9 august - Marea Britanie

14-16 august - Spania

28-30 august - Belgia

4-6 septembrie - Italia

Formula 1

Schimbare istorică în Formula 1! Experimentul care poate fi testat: dispar calificările

31/05/2020 LA 08:51
Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

27/05/2020 LA 11:25
Subiecte asemănătoare
Formula 1Red Bull
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol