Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Formula 1 | Ferrari, dublă victorie la Grand Prix-ul din Singapore

Cosmin Cioboata

Actualizat 07/10/2019 la 16:09 GMT+3

Ferrari a câștigat cursa din Singapore, din a 15-a etapă a sezonului. Sebastian Vettel a terminat pe primul loc după cele 61 de tururi și a bifat prima sa victorie din acest sezon. Pe locul secund s-a clasat colegul său de echipă, Charles Leclerc. Pilotul de 21 de ani a terminat pe prima poziție în cursele precedente de la Spa (Belgia) și Monza (Italia).

Sebastian Vettel e Charles Leclerc sul podio, GP Singapore, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Ferrari a ajuns la a treia victorie în acest sezon, iar succesul din Italia a venit exact la aniversarea de 90 de ani a constructorului.
După cursa din Singapore, monegascul Leclerc a urcat pe poziția a treia în clasamentul Formula 1, în timp ce Vettel a rămas pe locul cinci. Lewis Hamilton este în continuare liderul general, cu 296 puncte. Pe locul doi se află colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas (231 puncte). Max Verstappen de la Red Bull Racin Honda completează TOP 5, poziționat pe locul patru.
Următoarea etapă din Formula 1 va fi Grand Prixul din Rusia, programat în perioada 27-29 septembrie.

Hamilton: "Va fi greu să mai câștigăm în fața celor de la Ferrari!"

Lewis Hamilton a recunoscut la finalul cursei din Singapore că va fi greu să câștige în fața constructorului Ferrari:
"Cu siguranță, monopostul celor de la Ferrari funcționează foarte bine pe orice circuit. Va fi foarte greu să-i învingem, mai ales că sunt foarte rapizi pe drum drept. În acest moment, nu putem concura cu ei pe circuite cu drum drept.", a declarat pilotul lui Mercedes la finalul cursei.
Lewis Hamilton

Charles Leclerc l-a depășit pe Sebastian Vettel în clasamentul mondial

Charles Leclerc (21 ani) a câștigat ultimele două etape din acest sezon, la Spa (Belgia) și Monza (Italia) și a însemnat primele reușite ale constructorului Ferrari în acest an. De 9 ani aştepta Ferrari o victorie în Grand Prix-ul din Italia, după cea a lui Fernando Alonso din 2010. Succesul de la Monza a venit exact când italienii au sărbătorit 90 de ani de existenţă, iar Charles Leclerc l-a depăşit în clasament pe pilotul numărul 1 de la Ferrari, Sebastian Vettel.
La finalul cursei, pilotul de 21 de ani a dat frâu liber bucuriei chiar pe frecvenţa radio a echipei:
"Mulţumesc, ce cursă, sunt complet epuizat! A fost o cursă extrem de dificilă, dar am sperat pentru echipă şi pentru fani. Mi s-a împlinit un vis, victoria de aici valorează cât alte 10! E incredibil, nu pot să descriu ce simt, e minunat să câştig aici în faţa suporterilor!", a spus Leclerc după victoria din Italia.
Charles Leclerc

Clasamentul mondial (TOP 5):

1. Lewis HAMILTON (Mercedes) - 284p
2. Valtteri BOTTAS (Mercedes) - 221p
3. Max VERSTAPPEN (Red Bull Racing) - 185p
4. Charles LECLERC (Ferrari) - 182p
5. Sebastien VETTEL (Ferrari) - 169p
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo