Planul de restructurare gândit de Renault are ca scop obținerea unor economii de până la două miliarde de euro, pe parcursul a trei ani. Compania a informat că este nevoită să-și accelereze transformarea din cauza crizei majore a industriei auto în general.
Renault a anunțat că va reduce semnificativ numărul de angajați din producție, suspendarea proiectelor privind creșterea capacității, planificate pentru Maroc și România. Optimizarea producției ar urma să aducă economii de 650 de milioane de euro.
În ceea ce privește echipa din F1, CEO-ul Renault, Clotilde Delbos, a declarat la o conferință de presă: ”O vom spune public, confirmăm că vrem să rămânem în Formula 1. Conform noilor reguli, Formula 1 rămâne o investiție bună pentru noi, aici suntem și aici vom fi”.
Marele Premiu al Principatului Monaco
Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Principatului Monaco
ACUM 4 ORE
Din cele 4 milioane de vehicule fabricate de Renault în 2019, vor fi fabricate doar 3,3 milioane în 2024. De asemenea, electrificarea va fi o prioritate. De asemenea, schimbările din activități au fost menționate privind diferitele sedii ale firmei, însă nu și la Enstone, care găzduiește echipa de F1 a echipei și nici la Viry-Chatillon, fabrica și sediul pentru Renault Sport.

Renault rămâne în Formula 1

În ultimele luni a fost pus la îndoială viitorul Renault în Formula 1, nu doar din cauza crizei economice care a venit din cauza pandemiei dar și din cauza rezultatelor slabe a unui proiect care promitea să aducă titluri. Renault s-a întors în 2016 prin cumpărarea Lotus, dar progresul s-a oprit anul trecut când McLaren a întrecut Renault. Ricciardo va pleca anul viitor iar Renault are nevoie de un pilot care să conducă echipa alături de Esteban Ocon în 2021. A fost luat în considerare Fernando Alonso, deși au fost discuții și despre Sebastian Vettel și Valtteri Bottas.
Planul prezentat de FIA pentru a opri răspândirea virusului în Formula 1 va fi și el un motiv în plus pentru Renault să rămână: mașinile din 2021 vor fi aproape identice ca cele din 2020, investițiile au fost deja făcute așadar. Renault are toate motivele să rămână în Formula 1. Sezonul 2020 din Formula 1 urmează să înceapă în luna iulie cu Marele Premiu al Austriei.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Marele Premiu al Principatului Monaco
Charles Leclerc este "on fire" pe teren propriu. A dominat prima zi de antrenamente la Monaco
IERI LA 17:30
Formula 1
Charles Leclerc, cel mai rapid în primele antrenamente la Monte Carlo
IERI LA 14:32