Marele Premiu al Marii Britanii a început cu un accident care a dus la o neutralizare de aproximativ 40 de minute. Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze, după o ciocnire cu Lewis Hamilton. Pilotul celor de la Red Bull a încercat să își mențină poziția de lider, însă a fost lovit din lateral de britanicul celor de la Mercedes.
Monopostul lui Verstappen a ricoșat în zidul de pneuri, pe care l-a distrus grav. Comisarii de cursă au arborat steagul roșu pentru a se reface secțiunea avariată a traseului de la Silverstone. Hamilton a încasat o penalizare de 10 secunde pentru incidentul provocat.
Formula 1
Raul Jimenez, back in business! Primul gol al mexicanului după accidentarea teribilă suferită la cap
IERI LA 14:31

Calificări în format inedit

La Silverstone pentru prima oară în istoria ”Marelui Circ” s-a pornit după o cursă de sprint, care a avut loc sâmbătă. Max Verstappen a câștigat în fața favoritului publicului Lewis Hamilton, în timp ce pe locul al treilea a venit Valterri Bottas, al doilea pilot al ”săgeților argintii”, despre care se vehiculează că ar putea pleca către altă formație din sezonul viitor.
Mini-cursa s-a disputat pe parcursul a 17 tururi, iar primii trei clasați au primit puncte la general după cum urmează: locul I - 3 puncte, locul II - 2 puncte, locul III - un punct.
Formula 1
Cursă incredibilă în Marele Premiu de Formula 1 de la Soci. Ploaia a decis învingătorul
IERI LA 14:09
Formula 1
Lando Norris, primul pole position din carieră, la Soci! Verstappen pleacă din ultima poziție
25/09/2021 LA 15:22