Esteban Ocon a câștigat în premieră un Mare Premiu de Formula 1. Pilotul echipei Alpine a câștigat cursa din Ungaria, fiind urmat de Sebastian Vettel de la Aston Martin și de liderul clasamentului la piloți, Lewis Hamilton de la Mercedes. Doar 14 piloți au trecut linia de sosire în acest an pe circuitul de la Hungaroring, într-o cursă care a început pe ploaie și care a debutat cu mai multe incidente.
Imediat după start, mai mulți piloți au fost nevoiți să abandoneze, acest lucru ducând la ridicarea steagului roșu. Bottas, Leclerc, Norris, Stroll sau Perez au fost printre cei care au încheiat cursa în din primul tur. Chiar dacă a continuat cursa, Max Verstappen a fost afectat de acest incident, căzând de pe locul 3 până pe 13, având și monopostul avariat.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55

Restart unic în istoria Formulei 1

În momentul în care cursa a trebui să reînceapă, ploaia de pe Hungaroring a încetat iar pista circuitului se uscase. Singurul pilot care s-a aflat pe grilă la momentul restartului a fost Lewis Hamilton, în timp ce ceilalți piloți au intrat la boxe pentru a schimba pneurile de ploaie. Hamilton a făcut același lucru după un tur, dar strategia pe care a avut-o în ceea ce privește schimbul de pneuri i-a păstrat intacte speranțele la podium.
Spre finalul cursei, fanii Formulei 1 s-au putut bucura de un duel care ca pe vremuri, atunci când Fernando Alonso și-a apărat poziția câteva tururi în fața lui Lewis Hamilton. După ce a trecut de pilotul de la Alpine, Hamilton a trecut și de Carlos Sainz, asigurându-și locul 3 în Marele Premiu al Ungariei. Max Verstappen, principalul contracandidat al lui Lewis Hamilton din acest sezon, a terminat cursa pe locul 10. După cursa de astăzi, Hamilton revine pe primul loc în clasamentul piloților. Pilotul englez a adunat până acum 192 de puncte, în timp ce Max Verstappen este pe locul al doilea cu 186 de puncte.
Tot la cursa de astăzi, echipa Williams a înregistrat primele puncte de la Marele Premiu al Germaniei din 2019, atunci când Robert Kubica a terminat pe poziția a zecea. Astăzi, Nichilas Latifi a terminat pe poziția a opta, în timp ce George Russell a terminat pe poziția a noua.
Pentru Esteban Ocon, câștigătorul de astăzi, victoria de pe Hungaroring a reprezentat al doilea său podium în Formula 1, după ce a terminat pe locul 2 și în Marele Premiu de la Sakhir de anul trecut.
Formula 1 va lua o pauză pentru o lună până la Marele Premiu al Belgiei, care va avea loc pe 29 august. În urma incidentelor de astăzi, Valteri Bottas a fost penalizat cu 5 poziții pe grilă pentru cursa de la Spa.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43