Leclerc (23 ani) a parcurs un tur al circuitului stradal de pe Coasta de Azur (3,337 km) în 1 min 10 sec 346/1000, fiind mai rapid cu 0,230 secunde decât olandezul Max Verstappen (Olanda), care îi va fi alături în prima linie a grilei de start în cursa de duminică.
De menţionat că pilotul echipei Ferrari a fost implicat într-un accident, fără consecinţe prea mari, în ultimul tur al calificărilor, obligându-i pe comisarii de cursă să afişeze drapelul roşu, cu 18 secunde înainte de finalul sesiunii.
Formula 1
Mattia Binotto, conducătorul Ferrari, și-a dat demisia! Anunțul făcut
IERI LA 09:55
Este pentru prima oară în acest sezon şi a opta oară în cariera sa când Charles Leclerc realizează cel mai bun timp al calificărilor, ultimul său pole positions fiind reuşit în octombrie 2019, în Mexic.
Linia a doua a grilei al Grand Prix-ului din Principat va fi ocupată de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) şi de spaniolul Carlos Sainz (Ferrari).

Lewis Hamilton, abia pe poziția a șaptea

Campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a reuşit doar al şaptelea timp al calificărilor şi va lua startul din linia a patra în Grand Prix-ul monegasc, alături de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin).
Hamilton este liderul clasamentului general al actualei ediţii a Campionatului Mondial, după patru etape, cu un avans de 14 puncte faţă de Verstappen.
Conform Reuters, Max Vestappen ar putea ocupa prima poziţie pe grilă în cazul în care monopostul lui Leclerc va avea nevoie de o schimbare a cutiei de viteze în urma coliziunii cu barierele de protecţie de pe marginea pistei, ceea ce i-ar aduce o retrogradare de mai multe locuri.
Formula 1
Ross Brawn și-a dat demisia din funcția de director sportiv al Formulei 1
IERI LA 07:40
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23