Piloții Mercedes au condus bine pe circuitul de casă al celor de la Red Bull și au obținut împreună 27 de puncte pentru echipa lor. Lewis Hamilton și George Russell au avut un ritm bun, iar monoposturile lor nu au întâmpinat probleme, deși ambii piloți au suferit accidente în calificările de vineri.
Russell a încheiat cursa pe locul al patrulea și și-a păstrat poziția avută și la grila de start, în timp ce Hamilton a urcat de pe locul al optulea până pe ultima treaptă a podiumului. Wolff a vorbit despre cursă la finalul Grand Prix-ului și a avut un discurs echilibrat:
"Doar ne lipsesc câteca zecimi pe alocuri, cred că am înjumătățit diferența din ultimele luni, înțelegem mai bine, încă suntem pe locurile trei, patru, suntem undeva în mijlocul nimicului. Dar aș spune, dacă aș încerca să iau aspectele pozitive, ritmul de cursă, dacă am fi început, ceea ce nu s-a întâmplat, în primii șase, probabil ne-am fi putut ține de Max și nu am fi fost atât de departe.
Formula 1
Mark Webber, despre rivalitatea sa cu Vettel de la Red Bull. Ce a spus despre luptele la titlu
ACUM 17 ORE
Citește și:
Cu siguranță [accidentele din calificări] nu au ajutat, pentru că deși poți să repari mașina și să o evaluezi, te pune pe picior greșit încă de la bun început. Deci, nu ne-am așteptat să fim foarte competitivi aici, din cauza tipului de circuit, nu a fost un loc fericit pentru noi în trecut, deci sunt okay. Trebuie să continuăm să muncim din greu", a declarat șeful Mercedes, citat de site-ul oficial Formula 1.

Mercedes așteaptă un rezultat bun în Franța

Următoarea cursă din acest sezon va avea loc în cadrul Grand Prix-ului din Franța, pe care Wolff îl așteaptă, deoarece se potrivește mai bine monopostului Mercedes:"Paul Ricard ar trebui să fie ok. Este un circuit neted, puțin ca Silverstone, curbe rapide, iar pe foaie se pare că putem avea o prestație bună acolo."
Echipa din Germania rămâne cea mai bună de pe grilă în ceea ce privește constanța, fiind singura din acest sezon care a reușit să puncteze în fiecare cursă. Mercedes se află pe locul al treilea în clasamentul constructorilor, cu 237 de puncte, la o diferență considerabilă de Red Bull (359 de puncte) și de Ferrari (303 puncte).
Sezonul de Formula 1 își va desfășura următorul episod în Franța, pe circuitul Paul Ricard, în weekend-ul 22-24 iulie.
Formula 1
Sainz știe cum Ferrari încă poate câștiga lupta cu Red Bull. Declarația pilotului spaniol
IERI LA 13:46
Formula 1
Oscar Piastri neagă semnarea unui contract cu Alpine pentru 2023! Ce a anunțat pilotul australian
02/08/2022 LA 17:39