Articol scris de Andrei Nicolae
Toto Wolff, șeful echipei germane, a vorbit despre ritmul scăzut al echipei sale, care nu are greutăți doar în obținerea unor victorii, ci și în clasarea pe podiumul de la finalul cursei. În primul Grand Prix al anului, Hamilton și Russell au ocupat pozițiile trei și patru, profitând de problemele mecanice de la Red Bull.
La Jeddah situația a fost și mai puțin plăcută pentru nemți, Hamilton terminând cursa pe ultimul loc care aduce puncte, al zecelea, iar Russell pe poziția a cincea. Wolff a oferit câteva declarații despre situația echipei care a reușit să obțină opt titluri la rând în clasamentul constructorilor.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
IERI LA 18:36
"Am fost chiar în centrul acestor jocuri distractive [în fruntea clasamentului] în ultimii opt ani. Este dureros să nu faci parte din aceste jocuri distractive și când ai un deficit mare de timp pe tururi. Nu ne vom odihni până nu intrăm înapoi în mix. Nu e de glumit. Este un exercițiu de smerenie și ne va face mai puternici în final, deși nu e de glumit acum.", a spus șeful constructorului german.
Citește și:

Toto Wolff știe care e marea problemă la Mercedes

Austriacul a vorbit despre situația monopostului Mercedes și despre dezvoltarea sa pentru restul sezonului. Mașina echipei nemțești, alături de toate monoposturile din circuit, sunt afectate de fenomenul de "bouncing", ce face mașinile să țopăie la viteze foarte mari.
"Cred că nu folosim mașina cum vrem să o folosim, astfel e foarte dificil să stabilești care este deficitul de timp pe tururi dacă am putea să rulăm mașina mai jos. Sper ca diferența să fie mai mică decât ce am văzut în Arabia Saudită, dar există deficite în orice loc.", a adăugat Wolff.
Sezonul de Formula 1 continuă în Australia, pe circuitul din Melbourne, în weekend-ul 8-10 aprilie.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36