Marele Premiu al Franței de la Le Castellet a fost mutat cu o săptămână mai devreme, pe 20 iunie în ceea ce va fi primul din trei weekenduri consecutive în care vor avea loc curse.
Red Bull Ring va găzdui noul Grand Prix de la Styrian pe 27 iunie iar Grand Prix-ul Austriei va rămâne pe data sa originală, 4 iulie.
”Eram cu toții entuziasmați să concurăm în Turcia, dar restricțiile de călătorie nu ne vor permite să mergem acolo în iunie”, a declarat președintele executiv al F1, Stefano Domenicali.
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23
”Formula 1 a demonstrat din nou că este capabilă să reacționeze rapid și să găsească soluții. Suntem încântați că vom avea două curse în Austria astfel că sezonul nostru va rămâne unul cu 23 de curse”, a adăugat el.
Circuitul de la Istanbul Park fusese adăugat în calendar abia luna trecută pentru a înlocui Grand Prix-ul Canadei de la Montreal care trebuia să aibă loc pe 13 iunie.
Totul vine după ce Turcia a pierdut, pentru al doilea an la rând, finala UEFA Champions League.
Pandemia de Covid-19 a dat serios peste cap desfășurarea multor meciuri din Champions League din acest sezon, iar finala nu a făcut excepție. Marele meci trebuia să se dispute la Istanbul, pe 29 mai, dar Turcia a fost inclusă de curând pe lista roșie de către guvernul Marii Britanii, iar cum cele 2 combatante sunt din Anglia, UEFA a decis să mute locul de desfășurare.
Prima variantă a fost Londra (Wembley), ambele echipe fiind evident de acord cu acest lucru, dar forul european a pus câteva condiții pe care autoritățile britanice nu le-ar fi putut îndeplini. Astfel că UEFA a decis în cele din urmă să organizeze finala la Porto.
Formula 1
Formula 1 - 2023: program complet și favoriți
25/11/2022 LA 09:13
Formula 1
Daniel Ricciardo revine la Red Bull! Ce poziție va ocupa pilotul australian în 2023
23/11/2022 LA 14:27