Pilotul britanic de 23 ani va fi coechipierul septuplului campion mondial, Lewis Hamilton, înlocuindu-l din sezonul viitor pe finlandezul Valtteri Bottas.

Relația Hamilton - Rosberg, tensionată

În 2013, când Hamilton a ajuns la Mercedes, relaţia lui cu germanul Nico Rosberg a fost tensionată. Britanicul a câştigat trei titluri mondiale la rând, înainte ca Rosberg să obţină coroana mondială din 2016, după care s-a retras din Formula 1.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
"George Russell a dovedit că merită să aibă un loc într-o maşină de top şi noi trebuie acum să-l ajutăm să se acomodeze cu situaţia de la Mercedes. Aici este multă presiune, el va avea un coleg incredibil, cu cele mai multe recorduri şi este important să fie adaptat la situaţie şi să-l calibrăm pe calea cea bună. Am văzut situaţii în trecut în care am eşuat. Lewis a făcut parte dintr-una în care cred că echipa nu a înţeles cum ar putea face să meargă lucrurile şi cred că acum suntem puţin mai bine pregătiţi pentru această situaţie", a declarat Toto Wolff, şeful lui Mercedes.
Chiar dacă acum pare inferior lui Hamilton, Russell poate excela în cadrul echipei, a opinat Toto Wolff: "El are ambiţia de a fi un viitor campion mondial, aşa cum a avut Lewis, aşa că alăturarea celor doi este o chestie de calibrare".
Hamilton ocupă locul doi în clasamentul general al piloţilor, după olandezul Max Verstappen, înaintea Marelui Premiu al Rusiei de duminică. Russell, 23 ani, în prezent la Williams-Mercedes, este al 15-lea, cu 15 puncte.
Sursă: Agerpres
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20