Valtteri Bottas a pilotat pentru Mercedes timp de 5 sezoane. Finlandezul l-a înlocuit pe Nico Rosberg în 2017, după ce germanul care devenise campion mondial în 2016 a decis brusc să-și încheie cariera.
În cei 5 ani petrecuți la Mercedes, Bottas și-ar fi dorit să aibă și el o șansă de a lupta pentru titlul mondial, dar a fost nevoit să stea mereu în umbra lui Hamilton și să-l ajute pe acesta să fie pe primul loc.
Această stare de lucruri a dus la o relație încordată între cei doi piloți, iar Bottas a fost nevoit să facă un pas în spate în 2022, alegând să părăsească echipa.
Formula 1
Lewis Hamilton le aprinde speranțele fanilor: "Vreau încă un titlu mondial!"
IERI LA 17:11
Acum, în cadrul podcastului "My big break", finlandezul a vorbit despre cum a fost pentru el să-i fie coechipier britanicului și a recunoscut că a avut momente în care ar fi vrut să renunțe la Formula 1.
"Să concurez cu Lewis a reprezentat o provocare, dar eram pregătit pentru ea. Când am mers la Mercedes, mă gândeam doar că vreau să devin campion mondial. Cred că am fost dur cu mine la finalul anului, m-am gândit: 'oh, nu s-a întâmplat. Voi încerca și mai mult la anul'.
Nu mi-a fost ușor să accept că nu e simplu să-l bați pe Lewis. Acum, când privesc în urmă, realizez că am învățat foarte multe lucruri, inclusiv să nu mai fiu atât de dur cu mine.
Lewis făcea parte din acea echipă de mult timp. El este pilotul dominant, așa că e dificil să treci la nivelul următor în cadrul echipei. Nu am putut să o fac niciodată așa cum mi-am dorit.
La finalul lui 2018, aproape m-am oprit. Am fost atât de aproape. Doar pentru că nu puteam înțelege, nu puteam accepta că nu l-am putut bate pe Lewis în acei doi ani. Am pus foarte multă presiune pe umerii mei.
Spre finalul lui 2018, în special când începusem să devin pilot de sprijin pentru Lewis, nu mai suportam. Chiar m-am chinuit. Nu a fost deloc distractiv, ultimele 4-5 curse au fost dureroase. În mod normal ar trebui să te bucuri de Formula 1, este foarte cool, dar nu se întâmpla asta", a declarat Bottas, potrivit MotorSport.
Citește și:

"Pierdusem plăcerea de a concura în Formula 1"

Pilotul de 32 de ani a dezvăluit și cum a reușit să-și revină și să își găsească motivația de a continua în Formula 1. Valtteri Bottas a vorbit și despre motivele pentru care a ratat titlul mondial în 2019, chiar dacă acela a fost cel mai bun sezon din cariera sa.
"Am avut o pauză bună între sezoane, în care a trebuit să mă gândesc la lucruri. Am mers într-o vacanță undeva în America de Sud, am încercat să nu mă gândesc deloc la F1, doar să regăsesc bucuria și dorința de a concura. Și am găsit-o, a existat un fel de declic.
S-a întâmplat undeva la jumătatea lui ianuarie 2019. Am reușit să mă adun și am regăsit plăcerea de a pilota. Mintea umană este într-un fel ciudată. Uneori intri în locuri întunecate, pierzi plăcerea de a face anumite lucruri. Eu pierdusem plăcerea de a concura în Formula 1. Eram într-un fel nervos pe Formula 1.
E ciudat, aveam nevoie de ceva timp liber, să privesc lucrurile în ansamblu, și am realizat că este un sport destul de cool, că am în continuare oportunități grozave în față.
Mă plimbam printr-o pădure finlandeză, prin zăpadă. Uneori îmi place să dispar. Stăteam acolo, mă uitam în jur și simțeam adrenalină. Am zis: 'La naiba, să facem asta!' Apoi am câștigat prima cursă din sezon.
Rezultatele au fost mult mai bune, cred că 2019 a fost poate cel mai bun sezon al meu. La un moment dat chiar conduceam în clasament, dar nu am putut egala constanța și evoluțiile lui Lewis pe parcursul întregului an", a adăugat pilotul.
Formula 1
Finalul controversat din sezonul trecut de Formula 1 a lăsat urmări! De ce nu e făcut totul public
02/08/2022 LA 07:50
Marele Premiu al Austriei
Hamilton, Leclerc și Verstappen le cer șefilor din Formula 1 să ia măsuri împotriva abuzurilor
11/07/2022 LA 20:46