Lewis Hamilton și Max Verstappen au purtat o luptă incredibilă pentru titlul mondial în acest sezon. Olandezul a câștigat în final, dar Mercedes și-a păstrat supremația la constructori, astfel că stagiunea următoare se anunță și mai interesantă.
La echipa germană va avea loc o schimbare importantă: George Russell îi va lua locul lui Valtteri Bottas. Britanicul de 23 de ani a demonstrat că poate atinge culmi înalte și nu e exclus ca pretențiile sale la titlul mondial să apară încă din primul sezon cu drepturi depline la Mercedes.
Acest lucru nu va fi neapărat un avantaj pentru formația germană, deoarece ar putea apărea tensiuni între noul pilot și Lewis Hamilton, care cu siguranță va avea o mare sete de revanșă după eșecul din acest an. Mercedes s-a mai confruntat cu o asmenea situație și în trecut, când Hamilton și Nico Rosberg se băteau parte în parte la fiecare cursă, ignorând deseori ordinele de echipă. Atunci Mercedes domina autoritar și lupta din clasamentul constructorilor era tranșată din start, dar acum lucrurile ar putea sta cu totul altfel, pentru că Red Bull s-a apropiat enorm de team-ul german.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
La echipa austriacă lucrurile sunt clare: Verstappen e omul numărul unu, iar Sergio Perez este acolo pentru a-l ajuta pe olandez și a contribui la performanțele echipei. În schimb, la Mercedes situația ar putea scăpa de sub control dacă Russell își va da seama că poate fi la fel de rapid ca Hamilton și ar putea avea o șansă la titlul mondial.
Citește și:

Verstappen ar putea profita de o eventuală luptă între Hamilton și Russell

Lupta internă care s-ar putea isca la Mercedes ar reprezenta un avantaj pentru Red Bull și Verstappen, este convins Helmut Marko, unul dintre cei mai importanți oameni din structura echipei.
"Mai intai trebuie sa vedem cat de rapid este cu adevarat Russell. În calificări a fost foarte bun anul acesta, dar în curse nu l-a învins des pe Nicholas Latifi. Va trebui să vedem exact ceea ce poate. Dacă el poate egala cu adevărat viteza lui Hamilton, acest lucru ne-a putea ajuta chiar.", a spus Marko într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.
Russell este nerăbdător să își intre în rol la Mercedes, iar din declarațiile sale reiese că nu se va da la o parte din lupta pentru tilul mondial și că va da totul pentru a-și îndeplini visul.
"Mă simt pregătit să lupt pentru titlul mondial și să câștig curse. Mi-ar fi plăcut să intru în F1 și să lupt pentru victorii de la primele mele curse. Este posibil ca atunci când mă voi uita înapoi peste 10 sau 15 ani, să spun că experiența în fundul grilei (n.r. perioada de la Williams) mi-a oferit avantaje pe termen lung. Dar anul viitor voi da tot ce am mai bun", a spus Russell.
Așadar, cei de la Red Bull așteaptă să vadă ce se va întâmpla în cadrul echipei rivale și au speranța că o eventuală implicare a lui Russell în lupta pentru titlu, i-ar facilita lui Verstappen a 2-a victorie în clasamentul piloților.
La Mercedes nu există îngrijorare din acest punct de vedere. Șefii grupării germane chiar și-ar dori ca Russell să fie la nivelul lui Hamilton, Toto Wolff spunând că în acest caz ar avea "o problemă binecuvântată pe care ar trebui să o rezolve".
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42