Bătălia dintre Max Verstappen (Red Bull) și Lewis Hamilton (Mercedes) pentru titlul mondial în Campionatul Mondial de Formula 1 este foarte încinsă, dar niciunul nu a reușit să obțină pole-position pentru cursa de duminică din Mexico City.
Primul pe grila de start va pleca Valtteri Bottas (Mercedes), care a înregistrat cel mai rapid tur de pistă în calificări: 1:15.857. Finlandezul i-a depășit pe Lewis Hamilton – 1:16.020 și Max Verstappen – 1:16.225. Favoritul gazdelor, Sergio Perez (Red Bull) a terminat al patrulea, cu 1:16.342, astfel că va pleca din linia a doua a grilei de start.

Valtteri Bottas, încântat de ce a realizat în calificări

Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
"Am făcut câteva tururi minunate, în special primul din Q3. A fost unul dintre cele mai bune ture ale mele, a fost un sentiment plăcut. Au fost temperaturi mai ridicate. Am încercat să optimizăm totul cu temperatura și configurarea pneurilor", a declarat Bottas.
Cu 5 etape înainte de final, Max Verstappen a intrat în acest weekend cu un avans de 12 puncte în fața lui Lewis Hamilton. Lupta pentru titlul mondial este aprigă și îi ține cu sufletul la gură pe fanii Marelui Circ.
Max conduce cu cuțitul. La fel și Lewis. Amândoi conduc la limită. Emoția este din nou în Formula 1”, a declarat Emerson Fittipaldi, dublu campion mondial.
Programul ultimelor 5 etape în Campionatul Mondial de Formula 1:
  • 7 noiembrie, Mexico City
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
Hamilton a câștigat cât se poate de clar ultimele 4 titluri mondiale, dar acum are în față cea mai grea provocare din carieră, după cum a declarat recent.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32