Marele Premiu al Braziliei este al 3-lea (și ultimul) care se desfășoară în acest sezon după formatul de probă, cu calificările având loc vinerea, o cursă de sprint sâmbăta și cursa propriu-zisă duminica.
Week-end-ul de la Interlagos a început fulminant, mai multe evenimente atrăgând atenția încă din ziua de vineri. Hamilton a obținut cel mai bun timp în calificări și trebuia să plece primul în cursa de sprint, dar comisarii au găsit nereguli la sistemul DRS al mașinii sale și l-au descalificat, ceea ce a însemnat că britanicul a plecat de pe ultima poziție a grilei de start.
Ca urmare, Verstappen a plecat primul, dar olandezul a fost depășit în primul viraj de Valtteri Bottas. Cei doi s-au distanțat repede de restul concurenților și era clar că unul dintre ei va câștiga cursa blitz care determină și pozițiile pe grila de start în cursa normală.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Citește și:

Bottas va pleca din pole-position la Interlagos

Bottas a rezistat eroic până la final și astfel va pleca primul în cursa de mâine. Bottas este la a 2-a victorie într-o cursă de sprint în acest sezon, după ce finlandezul s-a impus și la Monza.
Locul doi ocupat de Verstappen i-a adus și 2 puncte în clasament, astfel că distanța față de Hamilton este acum de 21 de puncte. A 2-a linie a grilei de start va fi ocupată de Carlos Sainz (Ferrari) și Sergio Perez (Red Bull).
Hamilton a făcut o cursă de urmărire fantastică și a terminat pe locul 5, dar va pleca abia al 10-lea în cursa de mâine seară, deoarece el a operat modificări la motorul monopostului său înainte de week-end-ul din Brazilia, ceea ce i-a atras o penalizare de 5 locuri pe grila de start.
Așadar, Verstappen are o șansă mare să-și mărească avansul în fruntea ierarhiei generale, dar olandezul va avea cu siguranță concurență serioasă. În schimb, Hamilton va încerca să limiteze la maxim pierderile în Brazilia, pentru a spera în continuare că poate răsturna situația din clasamentul piloților în ultimele 3 etape.
Programul ultimelor 4 etape
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20