Valtteri Bottas a pilotat pentru Mercedes timp de 5 sezoane. Finlandezul l-a înlocuit pe Nico Rosberg în 2017, după ce germanul care devenise campion mondial în 2016 a decis brusc să-și încheie cariera. Rosberg și Hamilton au purtat un adevărat "război fratricid" în acel sezon, luptând de la egal la egal pentru titlul mondial.
Tensiunile dintre cei doi au atins cote maxime în anumite momente, iar Rosberg nu a mai dorit să continue în acele condiții, decizie surprinzătoare pentru multă lume.
În cei 5 ani petrecuți la Mercedes, Bottas și-a r fi dorit probabil să aibă și el o șansă de a lupta pentru titlul mondial, dar a fost nevoit să stea mereu în umbra lui Hamilton și să-l ajute pe acesta să fie pe primul loc. Această stare de lucruri a dus la o relație încordată între cei doi piloți, iar Bottas a fost nevoit să facă un pas în spate începând cu acest sezon și să părăsească echipa.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Citește și:

Bottas: "Acum îl înțeleg pe Rosberg"

Vorbind despre perioada petrecută la Mercedes, finlandezul a recunoscut că nu i-a fost deloc ușor. Bottas a specificat că abia după câțiva ani petrecuți la echipa germană a putut înțelege decizia lui Nico Rosberg de a se retrage brusc din activitate după acel sezon 2016. Fără să folosească numele lui Totto Wolff sau Lewis Hamilton, Bottas a dat de înțeles că a fost mereu sub presiune, fiind oarecum împiedicat să aspire la mai mult decât la a fi "locotenentul de lux" al britanicului.
"Îmi amintesc că Lewis și Nico s-au luptat foarte mult unul cu celălalt și totul a devenit politică. Când am ajuns la Mercedes, mă întrebam de ce Nico s-ar opri așa dintr-o dată. Dar acum pot să-l înțeleg. Pot spune, din propria experiență, că nu este ușor. Dacă simți că ai un cuțit în gât, atunci mintea nu poate să-ți fie lucidă", a spus Bottas în cadrul Podcastului "Speaking of me" al jurnalistului Oskari Saari, citat de Marca.
Bottas va fi înlocuit la Mercedes de George Russell, un tânăr extrem de ambițios, care și-a demonstrat deja valoarea la Williams. Englezul a afirmat public că visul său este să ajungă campion mondial și va face totul pentru acest lucru, astfel că va fi cu greu ținut în frâu la Mercedes dacă va reuși să fie la fel de rapid ca Hamilton.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42