Valtteri Bottas va fi în pole-position, duminică, la ora 15:00, la startul Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei. El a înregistrat al doilea cel mai rapid timp, dar va profita de faptul că Lewis Hamilton, coechiperul său de la Mercedes – cel mai rapid în toate cele trei sesiuni de calificări - a primit o penalizare de zece locuri, din cauza unei schimbări de motor în afara cotelor autorizate.
Alături de Valtteri Bottas, din prima linie va mai pleca Max Verstappen (Red Bull), rivalul lui Hamilton la câștigarea titlului mondial. În linia a doua a grilei de start vor fi Charles Leclerc (Ferrari) și Pierre Gasly (AlphaTauri).
În tentativa de a obține cât mai multe puncte comapartiv cu Hamilton, Vertappen îl va avea ca aliat și Sergio Perez, care va pleca de pe locul 6.
Marele Premiu al Marii Britanii
Carlos Sainz, emoționat după prima victorie din carieră în Formula 1: "Este întotdeauna o ușurare"
ACUM 5 ORE
https://i.eurosport.com/2021/10/09/3234055.png
Sursa clasament: f1i.com
Din cauza penalizării, Lewis Hamilton va porni de pe locul 11. Înaintea acestei a 16-a etape a Campionatului Mondial, din cele 22, britanicul are un avans de doar două puncte faţă de Verstappen.
Lewis Hamilton va fi penalizat din cauza utilizării unui al patrulea motor în acest sezon pentru monopostul său.
https://i.eurosport.com/2021/10/09/3234037.jpg
Numărul schimbărilor la diferite elemente ale grupului propulsor de la monoposturi este limitat în fiecare sezon şi orice schimbare peste un anumit număr este automat sancţionată.
Marele Premiu al Marii Britanii
MP al Marii Britanii | Sainz, prima victorie a carierei! Ferrari a greșit strategia cu Leclerc
ACUM O ZI
Marele Premiu al Marii Britanii
Carlos Sainz, primul pole-position al carierei! Ibericul, cel mai bun în calificări, la Silverstone
IERI LA 15:44