Max Verstappen este cel mai mediatizat pilot de Formula 1 de două săptămâni încoace. Nici nu avea cum să fie altfel după ce olandezul a devenit campion mondial, câștigând una dintre cele mai palpitante lupte din istorie, contra lui Hamilton.
Pilotul Red Bull este asaltat de cele mai mari publicații internaționale pentru interviuri și a reușit pe cât s-a putut să stea de vorbă cu toată lumea, făcând numeroase afirmații care au atras atenția fanilor. Deși se părea că nu mai sunt prea multe de spus pe final de an, Verstappen a reușit din nou să iasă în evidență prin dezvăluirile pe care le-a făcut la canalul austriac ServusTV, unde a participat la emisunea Sport and Talk, împreună cu Helmut Marko, consilierul echipei sale de F1.
Verstappen a abordat mai multe subiecte, dar cele legate de Lewis Hamilton au fost principalul punct de atracție. Olandezul a glumit pe seama titlului de "Sir" pe care îl poartă britanicul, spunând că lui îi este suficient titlul de campion mondial.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
"Nu pot deveni Sir în Olanda, dar nici nu pot să-mi doresc asta. Sunt pilot de curse. Titlul de campion mondial este suficient pentru mine", a spus Verstappen, citat de Marca.
Redevenind serios, pilotul Red Bull a spus că relația sa cu Hamilton este una bazată pe respect și a declarat că așteaptă noi dueluri cu rivalul său în sezonul viitor, despre care nu crede că se va retrage așa cum s-a vehiculat în unele cercuri.
"Până la urmă a fost bine. Bineînțeles că am avut momentele noastre de tensiune și poate că eram supărați unul pe celălalt. Dar am avut și dueluri fantastice pe pistă. Deci respectul este încă acolo. În mod normal Hamilton ar trebui să se întoarcă. Cuvintele lui după cursa de la Abu Dhabi au fost foarte emoționante. Contez pe el pentru 2022", a adăugat Verstappen.
Citește și:

Max Verstappen: "În ultimul tur am avut crampe"

Vorbind despre finalul de sezon, Verstappen a menționat că s-a confruntat și cu probleme medicale în finalul cursei de la Abu Dhabi, pe care a câștigat-o în ultimul tur: "Am avut o crampe la picior în ultimul tur. Nu a fost grozav. Când am apăsat accelerația la maxim, m-a durut. Dar nu contează, a fost ultima cursă a sezonului".
Olandezul a recunoscut că victoria finală l-a eliberat de presiune și că performanțele care vor veni de acum încolo vor reprezenta doar un bonus, deși își dorește noi succese: "Cu titlul obținut este mai multă liniște. Visul meu a fost întotdeauna să câștig campionatul mondial de Formula 1 o dată. Tot ce vine de acum înainte este un bonus. Dar sigur, vreau să câștig din nou."
În final, Verstappe nu a ratat ocazia de a-i mulțumi încă o dată coechipierului său, Sergio Perez, care l-a ajutat enorm la ultima cursă a sezonului: "Până la urmă, el a decis cursa pentru noi, deoarece Mercedes nu a putut intra la boxe în final. Fără Checo nu aș fi devenit campion mondial."
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42