Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, penultima cursă a sezonului şi prima în această ţară, pe circuitul urban de la Jeddah (6,174 km). Hamilton, care a plecat din pole position, a luptat enorm pentru această victorie și a fost la un pas de două ori să abandoneze, din cauza șicanelor cu Verstappen, care ajunsese pe primul loc în cursă.
În cele din urmă, olandezul a fost penalizat de comisari și a fost obligat să îi cedeze locul britanicului, care l-a egalat astfel pe batav în clasamentul general.
CITEȘTE ȘI:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
LEWIS HAMILTON L-A CRITICAT PE MAX VERSTAPPEN DUPĂ CURSA DIN MP AL ARABIEI SAUDITE: "A DEPĂȘIT LIMITA!"

Verstappen, debusolat după victoria lui Hamilton

La final, Max a părut extrem de dezamăgit, fiind foarte nemulțumit și pe faptul că echipa sa a ales gume medii, o decizie care s-a dovedit foarte neinspirată pe final de cursă. Verstappen a fost abătut la premiere, ținând aproape tot timpul capul în pământ, conștient că poate rata titlul mondial, după un sezon în care, la un moment dat, părea că are de îndeplinit o simplă formalitate.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267087.jpg
Verstappen a refuzat să participe la celebra bătaie cu șampanie de după premiere, preferând să se retragă.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267043.jpg
Titlul în acest an se va decide în ultima cursă a sezonului, weekend-ul viitor, la Abu Dhabi. Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina.
În caz de egalitate de puncte și la finalul ultimei curse (dacă ambii vor abandona, altfel e imposibil ca cei doi să nu puncteze), Verstappen va fi campion mondial, pentru că are mai multe victorii în acest an, principalul criteriu în astfel de situații. Trebuie spus că circuitul de la Abu Dhabi i se potrivea mai bine lui Verstappen, în trecut, având niște curbe foarte largi, unde Red Bull e superioară, dar acum acesta a suferit schimbări foarte mari. În acest moment, specialiștii tind să creadă că Hamilton e ușor favorizat de traseul circuitului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42