Olandezul a condus cursa de pe Red Bull Ring până în turul al 12-lea, când a fost depășit de Charles Leclerc. Verstappen s-a mai aflat pe prima poziție doar în momentul în care piloții Ferrari au intrat la boxe, după care a fost din nou depășit de monoposturile italiene. Pilotul batav a profitat de abandonul lui Carlos Sainz, provocat de o defecțiune la motor, reușind să încheie Grand Prix-ul pe locul secund.
Max a fost nevoit să intre de trei ori la boxe pentru a schimba pneurile, din cauza lipsei de ritm pe care a avut-o mașina celor de la Red Bull. Pilotul de 24 de ani a vorbit la finalul cursei despre prestația sa și despre problema pneurilor sale:
"[Locul al doilea] este mai bine decât mă așteptam la un moment dat în timpul cursei, dar după ce Carlos a întâmpinat problemele sale, am avut din nou o șansă. Per total, ne-a lipsit ritmul pe parcursul cursei și ne-am chinuit să gestionăm pneurile. Este o situație confuză acum, trebuie să înțelegem puțin mai bine, pentru că în mod normal suntem destul de buni cu asta", a declarat Verstappen, citat de site-ul oficial Formula 1.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
IERI LA 13:57
Verstappen a vorbit și despre cât de grea a fost cursa de azi, raportat la pneurile folosite și la durata lor pe circuit:"Da, a fost puțin mai dificil decât mă așteptam să fie. Practic, pe orice pneuri, mă chinuiam mult cu ritmul după câteva tururi, multă degradare și ceva ce nu pot să explic acum, de ce a fost atât de ridicată [degradarea], pentru că de obicei sunt ok cu pneurile."
Citește și:

Max, despre duelul cu Leclerc

Pilotul olandez rămâne pe primul loc în clasamentul piloților, însă victoria monegascului reduce diferența de puncte dintre cei doi. Verstappen se află în prezent la 38 de puncte de pilotul Ferrari, care pare să fie un contracandidat serios pentru Max, în condițiile în care Ferrari menține un ritm bun.
Batavul a vorbit despre duelurile sale pe care le-a avut în timpul cursei cu Leclerc și Hamilton, ceilalți piloți de pe podium:"Cred că a fost o cursă bună. Încerci să te aperi, încerci să ataci cealaltă persoană, depinde unde ești, cred că a fost o cursă bună din partea noastră. Evident, uneori ești pe pneuri diferite sau pe pneuri cu vârste diferite, dar a fost o luptă bună."
Sezonul de Formula 1 își va desfășura următorul episod în Franța, pe circuitul Paul Ricard, în weekend-ul 22-24 iulie.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
IERI LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
IERI LA 09:54