"Ca piloţi, cred că ştim exact ce putem sau ce nu putem face când suntem la volanul monopostului. Ne luptăm din greu pentru câştigarea campionatului, dacă aş fi tras volanul la stânga ne-am fi învârtit pe pistă, frânarea a fost târzie, cauciucurile erau uzate. Dar nu sunt îngrijorat, nu cred că voi fi penalizat, nu mă gândesc la asta. E o luptă strânsă pentru câştigarea trofeului", a spus Verstappen.
Echipa Mercedes a anunţat marţi că a cerut o reanalizare a incidentului dintre pilotul său de F1, Lewis Hamilton, şi Max Verstappen, din turul 48 de la Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, pentru care olandezul nu a fost penalizat.
Echipa şi-a bazat cererea de revizuire pe "noi dovezi care nu erau disponibile pentru comisarii cursei la momentul primei decizii".
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
CITEŞTE ŞI:
"RACHETA" LUI LEWIS HAMILTON STÂRNEȘTE TEMERI MARI ÎN ECHIPA LUI MAX VERSTAPPEN

Verdictul în cazul Hamilton - Verstappen se dă azi

Atacat de britanic din exterior la virajul 4, Verstappen s-a apărat atunci foarte agresiv, obligându-l pe Hamilton să iasă de pe circuit. Iniţial, comisarii nu au considerat necesar să se investigheze incidentul, considerând că este vorba de un eveniment de curse.
Totuşi, a explicat atunci directorul de curse Michael Masi, aceştia nu au avut acces la toate imaginile, şi în special la cele filmate de la bordul maşinii lui Verstappen. FIA va analiza astăzi cazul şi va da un verdict, înainte de cursa de la Doha (Marele Premiu al Qatarului).
Aşa cum se ştie, Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, desfăşurat duminică pe circuitul Interlagos, reducând la doar 14 puncte diferenţa faţă de Max Verstappen în clasamentul Campionatului Mondial, cu trei curse înainte de finalul sezonului.
Hamilton, care a plecat de pe poziţia a 10-a a grilei de start, în urma unei penalizări pentru schimbarea motorului monopostului său, a oferit o adevărată lecţie de pilotaj cu această ocazie, obţinând prima sa victorie după o lună şi jumătate şi a 101-a din cariera sa.
El a fost cronometrat pe distanţa de 305,909 km în 1 h 32 min 22 sec 851/100 (medie: 198,663 km/h), reuşind să-l devanseze cu 10 sec 496/1000 pe Verstappen, clasat pe locul secund şi cu 13 sec 576/1000 pe finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes, plecat din pole position.
Programul ultimelor 3 etape
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
Sursa: Agerpres
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20