Max Verstappen este omul care îi pune în pericol supremația lui Lewis Hamilton în Formula 1, pentru prima dată după mulți ani. Lupta dintre cei doi piloți este una la baionetă în acest sezon, olandezul având totuși un avans de 12 puncte în clasament cu 5 curse rămase de disputat până la final.
Duelul dintre Verstappen și Hamilton nu este dus doar pe pistă, ci și în plan psihologic, declarațiile acestora unul la adresa celuilalt făcând valuri de fiecare dată. Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii de săptămâna trecută a oferit o nouă monstră de tensiune maximă. Considerând că este jenat de Hamilton în timpul calificărilor, Verstappen l-a numit "idiot stupid" pe britanic, insulta fiind auzită la radio. De asemenea, olandezul a făcut și un semn obscen.
La câteva zile distanță de la acel incident, Verstappen a admis că respectul dintre el și Hamilton nu este unul șubred, așa cum reiese de multe ori din interacțiunile celor doi. Chiar dacă a recunoscut că nu poate fi prieten cu britanicul, Max a insistat că relația cu rivalul său este una decentă.
Formula 1
Lewis Hamilton: "Dacă voi câștiga anul acesta, va fi cel mai important titlu"
IERI LA 18:15
"Este bine. Adică, suntem așa cum ar trebui să fie concurenții. Nu o să luăm cina împreună, dar e în regulă. Există acel spirit competitiv și încercăm mereu să ne învingem unul pe celălalt. Dar, de asemenea, încercăm să ne păstrăm respectul unul pe altul și în afara pistei. Până acum au fost niște momente tensionate, dar în general a fost în regulă.", a declarat Verstappen într-un interviu pentru Gentleman's Journal.
Citește și:

Max Verstappen, prudent cu privire la lupta pentru titlul mondial

Deși în acest moment Verstappen are prima șansă la titlul mondial, olandezul a declarat că nu se gândește deocamdată la această performanță, ci preferă să ia lucrurile pas cu pas. Ajuns la 24 de ani, pilotul Red Bull are maturitatea necesară de a nu cădea în plasa gloriei de moment și a menționat că vrea să ia fiecare cursă în parte, fără a visa prea mult la triumful final.
"Știu că sunt în acea luptă, dar încerc să mă concentrez să dau maxim din fiecare week-end, pentru a încerca să îmi confer un avantaj mai mare, Pe asta ne concentrăm cu adevărat în acest moment.
Nu sunt prea visător, așa că încă nu mă gândesc prea mult la Abu Dhabi (n.r. finalul sezonului). Pur și simplu o iau pas cu pas și cursă după cursă, pentru a încerca să obțin cele mai multe puncte posibile, de fiecare dată.", a adăugat Verstappen.
Programul curselor rămase de disputat până la finalul sezonului:
  • 7 noiembrie, Mexico City
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Doliu în Formula 1! A murit Sir Frank Williams, fondatorul echipei Williams Racing
28/11/2021 LA 15:35
Formula 1
Verstappen sau Hamilton? Cine va fi avantajat pe noul circuit din Arabia Saudită, potrivit lui Tilke
27/11/2021 LA 12:04