Au mai rămas două curse înainte de finalul sezonului în Formula 1, iar Max Verstappen și Lewis Hamilton vor lupta până la final pentru cucerirea titlului mondial. În acest moment, pilotul olandez de la Red Bull este liderul clasamentului, cu 351,5 puncte, în timp ce septuplul campion mondial, Lewis Hamilton, este pe locul al doilea, cu 343,5 puncte.
Următoarea cursă va avea loc pe un circuit nou, în Arabia Saudită, de 6 km și 174 de metri. Circuitul stradal din Arabia Saudită va avea cele mai multe viraje din calendar, 27 la număr. Acesta va fi cel mai rapid circuit stradal din calendar, iar Cartsen Tilke, arhitectul din spatele noului circuit din Formula 1, crede că este imposibil de prezis cine va avea avantaj weekend-ul viitor.
"Poate câștiga oricine. Este un circuit foarte rapid, așa că motorul este foarte important, dar pe de altă parte, are foarte multe viraje. Și asta este important, așa că nu știu cine va fi avantajat, să fiu sincer.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Verstappen conduce și avem un circuit stradal, unde poți atinge zidurile foarte ușor. Dacă se va întâmpla ceva, Verstappen va fi acolo. Va fi foarte echilibrat. Cred că este imposibil de prezis, vom vedea cine se va adapta cel mai bine la noul circuit, va fi o provocare.
Mercedes va veni cu motorul pe care l-a avut în Brazilia, iar dacă va avea la fel de multă putere, va fi dificil pentru ceilalți", a spus Tilke pentru talkSPORT.

Circuitul din Arabia Saudită nu poate fi comparat cu alte circuite stradale

Carsten Tilke spune că noul circuit din calendarul Formulei 1 nu poate fi comparat cu celelalte circuite stradale:
"E dificil să le compari, chiar m-am gândit la asta. Poți să spui că poate un pasaj aici, un pasaj dincolo, dar pentru mine e foarte dificil să le compar.
Este un circuit foarte rapid, nu are toate acele clădiri ca la un circuit stradal obișnuit, ca atunci când te gândești la Baku, Monaco sau Singapore. Te ajută să faci combinații mai bune de viraje și nu de 90 de grade, așa cum este normal într-un oraș", a mai spus Tilke.
Carsten Tilke este fiul fostului pilot și arhitect german, Hermann Tilke, faimos pentru design-ul unor circuite precum Yas Marina, Bahrain International Circuit, Shanghai International Circuit, Circuit of the Americas sau Sochi Autodrom.
Marele Premiu al Arabiei Saudite va avea loc în weekendul 3-5 decembrie 2021.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43