Articol scris de Andrei Nicolae
Max Verstappen va intra pe pistă pentru prima dată în calitate de campion en titre al competiției de Formula 1 în weekend-ul din Bahrain. Grand Prix-ul asiatic va fi un nou capitol din rivalitatea Hamilton-Verstappen, iar Sebastian Vettel se așteaptă ca olandezul să fie la alt nivel, comparativ cu sezonul trecut. Neamțul și-a adus aminte de perioada în care el se afla în postura de proaspăt campion de Formula 1.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
"Din ce îmi aduc aminte, este un plus. Ia foarte multă presiune de pe umerii tăi și este un sentiment incredibil să începi sezonul în calitate de campion. Ai numărul unu pe monopost, ceea ce este un privilegiu și toți am vrea să fim în acea poziție. Nu o văd ca pe o povară, ci un plus, iar Max va simți probabil același lucru", a declarat Vettel.
Fernando Alonso, un alt veteran al competiției, a vorbit la rândul său despre Verstappen, iar dublul campion mondial susține ideea lui Vettel:
"Începi sezonul cu mai puțină presiune, deoarece ți-ai îndeplinit deja unul dintre visele tale. De acum înainte, este mai distractiv și intri în curse știind că ai câștigat deja campionatul o dată. Desigur, mereu încerci să lupți pentru al doilea titlu, dar va fi mai puțină presiune pe Max", a spus Alonso.
Citește și:

Verstappen, încrezător înainte de startul sezonului

Opiniile celor doi veterani sunt confirmate de atitudinea pilotului olandez, care este nerăbdător să înceapă noul sezon alături de Red Bull. Max Verstappen a vorbit despre echipă și despre monopostul său:
"Am învățat multe de la testările din Barcelona și Bahrain și sunt foarte entuziasmat să ne concentrăm atenția pe curse acum. Totul este nou și sunt multe necunoscute îndreptându-ne către prima cursă a sezonului și aștept să vad unde ne vom situa în comparație cu restul, după calificările de sâmbătă. Mașina arată bine și ca echipă suntem într-o poziție foarte bună", a declarat olandezul.
Max Verstappen începe campania pentru a-și apăra titlul mondial la Bahrain, în weekend-ul care urmează.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42