Cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel a pus capăt colaborării cu Ferrari după cinci ani, la capătul unui sezon modest, în care mașina nu s-a ridicat la nivelul concurenței. Per total, "Căluțul Cabrat" nu i-a adus lui Vettel satisfacțiile pe care și le-ar fi dorit, neamțul nereușind să câștige vreun titlu mondial, deși a avut două șanse, pe deasupra acesta ajungând să fie dominat de mai tânărul său coechipier, Charles Leclerc (23 ani, care a încheiat al optulea în clasamentul "Piloților" în 2020, cu cinci poziții mai sus decât Vettel).
  • Clasarea pe locul șase la "Constructori" reprezintă cel mai slab rezultat înregistrat de Ferrari în ultimii 40 de ani, după locul 10 din 1980.
Vettel și Leclerc au oferit o veritabilă lecție de fair-play în Abu Dhabi: monegascul s-a prezentat pe circuit cu o cască nouă, prin care îi aducea un omagiu lui Sebastian, iar germanul i-a răspuns la final de Grand Prix, printr-o dedicație superbă pe cască, pe care i-a oferit-o cadou. "Lui Charles, ești cel mai talentat pilot cu care m-i s-au intersectat drumurile în 15 ani în Formula 1. Nu-l irosi! Orice ai face, fii fericit și zâmbește. Îți mulțumesc pentru tot!", i-a scris Vettel lui Leclerc.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
  • În 2021, Ferrari va conta pe Charles Leclerc și pe Carlos Sainz jr.

Promisiunea lui Vettel pentru Mick Schumacher

În vârstă de 33 de ani, Sebastian Vettel își va continua aventura în Formula 1 în 2021 alături de echipa Aston Martin.
Al doilea cel mai titrat pilot german din F1 după Michael Schumacher, Vettel nu a uitat că "Schumi" i-a fost model, dar și sprijin încă de la primii pași în karting, iar în momentul în care motorsportul a primit vestea că fiul sextuplului campion mondial va debuta în competiția supremă anul viitor, i-a făcut o promisiune de suflet lui Mick.
"Cu bucurie îl voi ajuta cum voi putea, Mick este un băiat excelent, am o relație specială cu tatăl lui. Sunt bucuros să-i spun tot ce știu. Mi-ar plăcea să îl ajut. Mă gândesc la persoana lui, la cum îl pot ajuta în viață sau pe circuit, cu experiența pe care am acumulat-o. Evident, el trebuie să își găsească propiul drum. Pe mine m-a ajutat mult faptul că Michael mi-a spus anumite lucruri când l-am întrebat, voi încerca să fac și eu același lucru pentru Mick", a transmis Vettel.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Formula 1
Christian Horner acuzat că folosește psihologia inversă pentru a o scăpa pe Red Bull de sancțiuni
23/10/2022 LA 16:22