Williams a devenit a șasea echipă de Formula 1 care și-a lansat monopostul (FW44) pentru sezonul 2022, care va fi pilotat de pilotul britanic de origine thailandeză Alexander Albon și de canadianul Nicholas Latifi.
Monopostul FW44 a fost prezentat pe circuitul Silverstone, iar cei doi piloți au efectuat câte un tur de încercare, fără a forța însă potențialul mașinii, din cauza pistei umede.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
"Pista a fost udă și a fost mai greu de făcut o comparație cu anii trecuți, dar sincer se simte ca o mașină de curse. Cred că odată ajunși la finalul testelor, când vom începe să vedem adevăratele câștiguri ale mașinii, aducând-o la limite, atunci vom vedea cu adevărat cum se comportă mașina la limită", a declarat Albon, 25 ani, care revine în Formula 1 după ce anul trecut a fost pilot de rezervă la Red Bull. El i-a luat locul la Williams britanicului George Russell, care a semnat pentru Mercedes.
În 2021, Williams a avut șase clasări în Top 10 ale piloților săi, inclusiv un loc doi ocupat de Russell în Marele Premiu al Belgiei. La finalul sezonului echipa britanică a ocupat locul opt în clasamentul constructorilor, părăsind poziția codașă deținută trei ani consecutiv.
"Cu siguranță se simte foarte diferit față de anul trecut. Se simte ca și cum ai conduce o mașină mai grea, dar dincolo de asta nu eram aproape de limite", a spus Latifi.
Citește și:
Williams, care a fost cumpărată în 2020 de compania americană Dorilton Capital și care s-a confruntat cu decesul fondatorului său Frank Williams în noiembrie, a câștigat în 1997 ultimele sale titluri, la piloți (prin canadianul Jacques Villeneuve) și la constructori.
Ultima victorie a unui monopost Williams datează din 2012, când Pastor Maldonado s-a impus în Marele Premiu al Spaniei.
Începând cu acest an, intră în vigoare noile elemente tehnice impuse de regulament, printre care o aerodinamică îmbunătățită care să favorizeze mai multe depășiri, pneuri Pirelli de 18 inci, aripi frontale simplificate și o aripă dorsală substanțial modificată.
Culoarea predominantă a mașinii FW44 este albastru cu dungi subțiri roșii.
Ediția 2022 a Campionatului Mondial de Formula 1 cuprinde 23 de curse și va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului.
Sursa: AGERPRES
Marele Premiu al Abu Dhabi
Verstappen își face un cadou de 2 milioane de euro, după ce a devenit campion mondial în Formula 1
14/12/2021 LA 16:51
Formula 1
Williams și-a prezentat noul pilot din 2020. Anunțul tânărului care n-a mai concurat în Formula 1
28/11/2019 LA 10:10