Prima etapă din sezonul al cincilea al Formulei E, disputată în luna decemebrie în Arabia Saudită, a fost marcată de penalizările care au împiedicat gruparea DS Techeetah să semneze o dublă firească prin prisma ritmului etalat pe circuit. BMW a profitat atunci prin Felix da Costa, însă roata s-a întors în al doilea weekend de cursă, pe străzile din Marrakesh unde Formula E revenea pentru a treia oară.
Cu un monopost avariat, Sam Bird a fost cel mai rapid în sesiunea de Super Pole, însă n-a rezistat multă vreme pe prima poziție. Britanicul a respins un atac hazardat al campionului en-titre Jean-Eric Vergne la start, dar nu a putut face nimic apoi în fața BMW-urilor lui Felix da Costa și Sims. Cei doi au făcut rocada, dovedind că englezul venit din sfera GT-urilor are un ritm superior mai titratului său coechipier. Lider în ierarhia generală după succesul de la Ad Diriyah, Felix da Costa nu s-a mulțumit să ruleze conservator în drum spre un loc secund, ci a răspuns cu o manevră hazardată care a atras ”păcatul capital” al oricărei echipe din motorsport: contactul între coechipieri.
Portughezul a abandonat pe loc, în timp ce Sims a pierdut trei poziții și a ratat astfel un podium pe care au urcat, cu șansă, echipierii Envision Virgin Racing, cu Robin Frijns înaintea lui Sam Bird. Victoria a mers însă către Jerome D’Ambrosio, care realizase oricum o frumoasă recuperare după ce plecase de pe poziția a zecea a grilei de start. Fostul pilot belgian de Formula 1 a obținut al treilea succes în seria electrică, dar e pentru prima oară când aceasta nu vine în urma unei penalizări a celui care a trecut primul pe sub steagul în carouri.
Formula E
Actualii campion dn Formula E, decizie drastică! 2022, ultima ediție în care mai participă Mercedes
18/08/2021 LA 11:53
Piloții DS Techeetah au avut ritmul de cursă necesar pentru a recupera puncte importante, Vergne clasându-se pe 5 și Andre Lotterer pe 6. Piloții Audi și Sebastien Buemi (Nissan), protagoniști în sezoanele precedente, au fost nevoiți să se mulțumească doar cu clasări în top 10. Mahindra Racing a celebrat succesul lui D’Ambrosio, însă debutul lui Pascal Wehrlein a fost marcat de neșansa unui abandon timpuriu. Într-o situație chiar mai delicată se află operațiunea HWA Racelab ce pregătește terenul pentru venirea Mercedes de anul viitor, atât Gary Paffett cât și Stoffel Vandoorne având o nouă cursă de uitat.
Următoarea etapă a Formulei E va avea loc peste doar două săptămâni în Santiago de Chile, acolo unde în urmă cu 12 luni tot un duel dramatic între coechipieri a dus dramatismul întrecerii la un alt nivel.
Articol scris de Alexandru Șiclovan. Sezonul de Formula E este adus în parteneriat cu PitStops.ro, portalul pasionaților de motorsport din România.
https://i.eurosport.com/2019/01/13/2499047.jpg
Formula E
Nyck de Vries e campion mondial al Formulei E
15/08/2021 LA 14:58
Monaco
Formula E : Da Costa se impune la Monaco ePrix
09/05/2021 LA 08:50