Lucas di Grassi și Daniel Abt nu s-au numărat încă printre învingători în actuala campanie, însă cei doi sosesc în capitala statului din America Latină cu moralul ridicat. Pe de o parte, ei sunt învingătorii ultimelor două ediții ale acestui e-Prix, ba chiar și cel inaugural din 2016 tot cu victorie Audi părea să se fi încheiat, până la judecata oficialilor care l-au exclus pe di Grassi. Aceste performanțe au fost însă obținute cu monopostul de primă generație, succesul lui Abt din 2018 fiind primul mare pas în direcția unui reviriment fantastic: după un debut catastrofal de stagiune, Audi Sport a ajuns să domine și să răpească titlul echipelor celor de la Techeetah chiar la ultimul start.
Situația nu este la fel de dramatică pentru reprezentanții uzinei germane în prezent, însă e nevoie de confirmarea vitezei etalate în cele trei etape pentru o implicare în lupta pentru campionat. Abt și di Grassi au semnat cele mai rapide tururi în cursă în Marrakesh și Santiago, iar brazilianul ar fi plecat din pole position în Chile dacă nu survenea o nouă excludere din motive tehnice. Între timp, pachetul Audi Sport și-a putut manifesta supremația printr-o dublă adusă de echipa de client Envision Virgin Racing, cu Sam Bird secondat de Robin Frijns. Britanicul a trecut în fruntea ierarhiei generale a piloților, cu două puncte avans în raport cu Jerome d'Ambrosio (Mahindra Racing).
Campionatul este deosebit de echilibrat după consumarea primului sfert. De asemenea, desfășurarea curselor este adesea imprevizibilă: în Arabia Saudită Techeetah a avut cel mai rapid monopost, dar a învins BMW, apoi în Maroc BMW domina ostilitățile și totuși am asistat la o victorie Mahindra, iar în Chile am avut alți piloți în frunte - Buemi (până la un punct), Bird și Wehrlein. Tocmai din acest motiv, e greu de estimat cine are un avantaj în Mexic, unde mai bine de jumătate din pluton are motive reale să țintească victoria. La polul opus, trei echipe nu au atins încă pragul celor 10 puncte: NIO și Geox Dragon și-au deschis conturile în runda precedentă, în timp ce HWA Racelab a dat semne că nu va mai rămâne mult timp pe zero, mai ales grație lui Stoffel Vandoorne.
Formula E
Actualii campion dn Formula E, decizie drastică! 2022, ultima ediție în care mai participă Mercedes
18/08/2021 LA 11:53
După două etape de continuitate în ceea ce privește titularii celor 22 de volane, Geox Dragon a operat o modificare înaintea rundei din parcul Magdalena Mixhuca - fostul vicecampion european de Formula 3 Maximilian Gunther este nevoit să-i cedeze locul lui Felipe Nasr, fost pilot de Formula 1 reprofilat cu succes în competițiile nord-americane de anduranță. În acest weekend revine și seria-suport Jaguar I-Pace Trophy, în care lider este Simon, fratele lui Mitch Evans (Panasonic Jaguar Racing). Calificările etapei de Formula E sunt în direct pe Eurosport cu începere de la ora 20:00, iar cursa începe la 0:00 ora României.
***
Articol scris de Alexandru Șiclovan. Sezonul de Formula E este adus în parteneriat cu PitStops.ro, portalul pasionaților de motorsport din România.
Formula E
Nyck de Vries e campion mondial al Formulei E
15/08/2021 LA 14:58
Monaco
Formula E : Da Costa se impune la Monaco ePrix
09/05/2021 LA 08:50