Formula E

Formula E Roma: Mitch Evans aduce primul succes pentru Jaguar

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Mitch Evans - Rome ePrix

Credit imagine: Michelin compétition

DeEurosport
13/04/2019 la 17:56

O nouă etapă, o nouă răsturnare de situație: Mitch Evans și Panasonic Jaguar Racing au prelungit seria învingătorilor diferiți din acest sezon.

Liderii ambelor clasamente generale s-au schimbat încă o dată la finele întrecerii de pe străzile din Roma.

După consumarea primelor șase etape, era mai ușor de numărat echipele care nu au gustat succesul de când s-a introdus noua mașină: Panasonic Jaguar, e.dams Nissan, HWA Racelab, Geox Dragon și NIO. Într-o campanie ce livrează oricum spectacol la cele mai înalte cote, o mică aversă între grupele de calificare și Super Pole a făcut ca ordinea pe pistă în ultimele tururi lansate să fie crucială. Ultimul a demarat Andre Lotterer (DS Techeetah), pe o pistă tot mai zvântată, reușind să-i smulgă pole-ul lui Mitch Evans (Panasonic Jaguar). Totuși, neozeelandezul urmărit de pe margine de mentorul Mark Webber știa că joacă o carte importantă la Roma.

Formula E

Mitch Evans a câștigat Mexico City ePrix

16/02/2020 LA 10:42

La start, Lotterer a apărat interiorul și a rămas în frunte, plutonul reușind să evite incidentele în primul viraj. Imediat după aceea s-a dezlănțuit haosul, întâi prin contactele cu zidul pentru Gunther (Geox Dragon) și Bird (Envision Virgin), apoi prin carambolul cauzat de celălalt pilot Geox Dragon, Jose Maria Lopez. Triplul campion mondial de turisme nu a reușit să negocieze șicana strânsă de la finele turului și a fost percutat din spate de Lynn și Vergne, producând un ambuteiaj ce a necesitat întreruperea cursei. Glisierele au fost repoziționate și plutonul s-a relansat din spatele mașinii de siguranță, iar Lotterer nu a putut scăpa de un Evans tot mai insistent, care la prima activare a Attack Mode și-a făcut loc cu forța.

Oficialii au dat doar un avertisment celor doi protagoniști, însă Lotterer nu a avut puterea să riposteze atunci când a fost rândul său să beneficieze de cei 25kWh suplimentari. Nici argumentul eficienței nu a înclinat balanța, ambii fiind nevoiți să încetinească pe final pentru a nu mai parcurge un tur suplimentar. Evans a devenit astfel al doilea cel mai tânăr învingător din Formula E și a adus primul succes pentru Jaguar Racing, după ce sezonul trecut tot el adusese primul podium și primul pole position pentru gruparea britanică. El a prelungit astfel seria câștigătorilor diferiți de etapă în actuala campanie, fiecare dintre aceștia reprezentând o altă echipă.

Podiumul a fost completat de un Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) care-și etalase viteza, dar nu adunase până acum vreo clasare în top 10. Forțând puțin nota, dacă este să identificăm candidați pentru a prelungi această serie schimbătoare, Vandoorne și fostul campion al seriei Sebastien Buemi (e.dams Nissan) ar fi cei mai în măsură să joace cartea victoriei la Paris peste două săptămâni. Vom veni în capitala Franței după schimbări de lideri la piloți (Jerome d'Ambrosio) și echipe (DS Techeetah), însă totul e atât de strâns încât pronosticurile sunt hazardate: nu ne putem avânta să indicăm un favorit la victorie, d-apoi la titlu.

***

Articol scris de Alexandru Șiclovan. Sezonul de Formula E este adus în parteneriat cu PitStops.ro , portalul pasionaților de motorsport din România.

Mexico City ePrix

Mitch Evans a câștigat Mexico City ePrix

15/02/2020 LA 22:56
Formula E

Premieră în motorsport: Cei patru giganți auto germani s-au întrecut pentru prima oară în Formula E

22/11/2019 LA 14:34
Subiecte asemănătoare
Formula E
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Formula E

Mitch Evans a câștigat Mexico City ePrix

16/02/2020 LA 10:42

Ultimele videoclipuri

Mexico City ePrix

Mitch Evans a câștigat Mexico City ePrix

00:01:12

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe