Cel de-al 7-lea sezon al Campionatului Mondial de Formula E va porni astăzi la drum din Arabia Saudită. Sub patronajul FIA, competiția supremă din lumea mașinilor cu putere electrică își va disputa ultima ediție din era Formula E Gen2, urmând ca din sezonul viitor să aibă loc o restructurare.
Circuitul de la Riyadh (Arabia Saudită) va găzdui primele 2 etape ale noului sezon, urmând ca apoi întrecerea să se mute în Europa, la Roma și Valencia în aprilie, respectiv Monte Carlo în mai. Din Principate, turul se va muta apoi la Marrakech, înainte de o altă etapă dublă la Santiago (Chile) la începutul lunii iunie.
Cusele de la Berlin, Londra, Sanya, Mexico City și New York sunt doar provizorii în calendar și nu au date confirmate, în timp ce Parisul a fost anulat definitiv.
Formula E
Nick De Vries (Mercedes) va pleca din pole-position în prima cursă de Formula E din noul sezon
26/02/2021 LA 15:53
La fel ca și în sezonul precedent, 12 echipe vor concura în campionat. Singura schimbare față de anul trecut este transformarea GEOX Drag în Dragon / Penske Autosport, dar piloții vor fi acceiași: Nico Muller și Sergio Sette Camara.
https://i.eurosport.com/2020/08/12/2863278.jpg

Formula E, în direct la Eurosport | Antonio Felix da Costa încearcă să își apere titlul de anul trecut

Antonio Felix da Costa (DS Techeetah) este campionul în exercițiu și marele favorit și în acest an, dar portughezul va avea rivali pe măsură în duou-ul de la Mercedes: Stoffel Vandoorne, fostul pilot de Formula 1 al McLaren, și Nyck de Vries.
Audi Sport ABT Schaeffler este de asemenea o echipă solidă, avându-i în componență pe Lucas di Grassi, campionul din 2017, și Rene Rast, de trei ori câștigător în DTM.
BMW i Andretti are tinerețea de partea sa, cu Max Gunther și Jake Dennis, ambii fiind considerați piloți de mare perspectivă. Evident, nu poate fi scos niciodată de pe lista favoriților Jean-Eric Vergne (DS Techeetah), care are o revanșă de luat după ce și-a pierdut coroana în sezonul trecut, după două titluri consecutive.
https://i.eurosport.com/2021/02/25/3001982.jpg
Nyck de Vries (Mercedes) a fost cel mai rapid în antrenamentele de ieri, devansându-i cu peste jumătate de secundă pe Andre Lotterer (Porsche) și Antonio Felix da Costa (DS Techeetah).
Astăzi, începând cu ora 13:00 va avea loc a 2-a sesiune de antrenamente, la ora 15:00 se vor disputa calificările, iar de la ora 19:00 cursa propriu-zisă. Același program va fi respectat și mâine, în a 2-a etapă din acest sezon.
Toate cursele din noul sezon al Formulei E vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Formula E
Mitch Evans a câștigat Mexico City ePrix
16/02/2020 LA 10:07
Seoul ePrix
Rezumat: Mitch Evans obține victoria în Seoul ePrix și își menține în viață șansele la titlu
13/08/2022 LA 13:15