Pentru prima oară în istoria sporturilor cu motor, cei patru constructori germani Mercedes, Porsche, BMW și Audi s-au luptat între ei în cadrul sezonului 2019/2020, de la campionatul electric Formula E.
Grand Prix-ul din Arabia Saudită a reprezentat debutul în Formula E pentru Mercedes și Porsche, potrivit celor de la CNN. Dacă cei doi constructori se află la prima experiență de acest gen, BMW a intrat deja în al doilea sezon, ca producător, după parteneriatul cu italienii de la Andretti din 2018/19. La rândul ei, Audi este una dintre cele cinci echipe din grila extinsă de 12 care a fost în campionat încă din sezonul său inaugural, ceea ce s-ar putea dovedi un factor major în lupta sa împotriva celorlalți producători germani.

Formula E - Prima cursă a noului sezon din campionatul electric

Formula E
Actualii campion dn Formula E, decizie drastică! 2022, ultima ediție în care mai participă Mercedes
18/08/2021 LA 11:53
Intrarea Mercedes în campionatul full electric a condus deja la speculații cu privire la modul în care constructorul german poate domina Formula E în aceeași manieră în care a reușit să domine ultimele șase sezoane din Formula 1. Totuși, campionatul electric s-a dovedit problematic în trecut și pentru alți constructori cu istorie, în condițiile în care formatul prevede calificări și cursă în aceeași zi, iar circuitele sunt în principal stradale. La cursa din Arabia Saudită au luat startul 24 de piloți, printre care și campionul en-titre al celor de la DS Techeetah, Jean-Éric Vergne.

Clasamentul final (TOP 6):

  • 1. Sam Bird - Envision Virgin Racing
  • 2. Andre Lotterer - Porsche Formule E Team
  • 3. Stoffel Vandoorne - Mercedes Formula E Team
  • 4. Oliver Rowland - Nissan
  • 5. Robin Frijns - Envision Virgin Racing
  • 6. Nyck de Vries - Mercedes Formula E Team
Formula E
Nyck de Vries e campion mondial al Formulei E
15/08/2021 LA 14:58
Monaco
Formula E : Da Costa se impune la Monaco ePrix
09/05/2021 LA 08:50