Niciodată în istoria sportului un sportiv nu s-a apropiat atât de mult de un contract de jumătate de miliard de dolari. Potrivit presei din SUA, cele mai bănoase contracte din prezent, în lumea sportului, sunt cele ale lui Mike Trout (center field la echipa de baseball Los Angeles Angels, care câștigă 426 de milioane) și Canelo Alvarez (box, sportivul câștigă 365 de milioane de dolari). Asta și pentru că în general jucătorii de fotbal sau de baschet nu semnează contracte atât de lungi. Astfel, deși Messi câștigă aproximativ 84 de milioane de euro/an, contractul său cu Barcelona e prelungit permanent, niciodată starul argentinian neavând un contract total care să concureze cu Patrick Mahomes. Deși în interval de 10 ani, Messi câștigă cu siguranță mai mult.
Mahomes a condus pe Kansas City Chiefs spre câștigarea Super Bowlului din 2019, unii specialiști vorbind despre el ca despre viitorul Tom Brady al fotbalului american. În primele sale trei sezoane la echipă, Patrick a câștigat "doar" 14 milioane de dolari, astfel că oficialii echipei i-au făcut acum o ofertă de nerefuzat, pentru a fi siguri că va continua în Missouri.

Patrick Mahomes, clauză pentru accidentare

NFL
După Anglia, o nouă țară din Europa este aproape de a găzdui meciuri din NFL!
12/10/2021 LA 13:28
Kansas City Chiefs i-a oferit un contract pe 10 ani, Patrick Mahomes devenind nu doar cel mai bine plătit jucător din lume, dar și singurul care are o înțelegere valabilă cu o echipă până dincolo de 2030.
Șefii echipei s-au gândit inclusiv la varianta în care marea vedetă se va accidenta. În acest context, dacă va suferi probleme medicale care să nu îi mai permită revenirea în fotbalul american, clubul va putea renunța la serviciile sale. Totuși, jucătorul va primi în acest context o compensație de 141 milioane de dolari.
De notat că nu există o clauză de cedare a fotbalistului, oficialii clubului din NFL dorind cu siguranță să clădească o echipă care rescrie istoria sportului american în jurul lui Mahomes.
Patrick Mahomes nu doar că a câștigat Super Bowlul cu Chiefs, primul în 50 de ani de istorie, dar a fost declarat și MVP-ul sezonului regulat și MVP-ul finalei.
Jucătorul cu cel mai mare contract din istoria sportului provine dintr-o familie celebră, tatăl său, Pat Mahomes, fiind un jucător important pentru New York Mets. De altfel, și Patrick a fost un jucător de baseball excelent, el fiind chiar draftat în 2016 în MLB de către Detroit Tigers. A continuat să joace însă fotbal american pentru Texas Tech, în paralel, iar în 2017 a ajuns în NFL, draftat de pe poziția a 10-a.
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Fotbal American
Tampa Bay Buccaneers este câștigătoarea Super Bowl 2021! Tom Brady a ajuns la al șaptelea titlu
08/02/2021 LA 03:34
Fotbal American
Super Bowl 2021, ediția 55 | Ion Alexandru, în dialog cu Adrian Lungu și Laurențiu Mandu
06/02/2021 LA 21:24