COVID-19 generează probleme pe toate meridianele, dar efectele virusului se simt mai puternic decât oriunde în SUA. Americanii au confirmat deja aproape 600.000 de pacienți pozitivi, 23.604 dintre aceștia pierzându-și viața.
Efectele la nivelul sportului sunt teribile, astfel că din State vine și prima competiție care se desființează. XFL, gândită ca un eveniment sportiv care să se desfășoare în perioada de pauză a NFL, a dat faliment.
Luna trecută, sezonul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, însă Vince McMahon, cel care a gândit și a patronat evenimentul, a anunțat că nu mai există fonduri ca proiectul să meargă mai departe.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31
"Sunt vremuri teribile pentru mulți, inclusiv pentru noi, pasionații de fotbal american. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, dar din nefericire problemele și incertitudinile create de COVID-19 ne-au adus într-o situație falimentară și nu vom mai continua", se arată într-un comunicat emis de oficialii XFL și citat de The Guardian.
Deși valoarea competiției nu se poate compara cu NFL, proiectul intrase bine pe piață, atrăgând atenția ABC și ESPN. Desfășurate într-o perioadă în care NFL e în pauză, meciurile ținteau atragerea fanilor fotbalului american. Însă, fiind la început de drum, proiectul nu a rezistat crizei financiare generate de coronavirus.
XFL avea 8 formații, îmărțite în mod egal în două divizii - Est și Vest. Fondată în 2018, XFL se afla acum la sezonul de debut, în această primăvară, după Super Bowl, desfășurându-se 5 etape.
Proiectul nu a fost la primul sezon, în urmă cu aproape două decenii, mai exact în 2001, Vince McMahon și directorul NBC, Dick Ebersol, încercând un sezon de test. S-a investit enorm, venindu-se cu inovații preluate ulterior în NFL: Skycams, microfoane plasate pe jucători și interviuri cu fotbaliștii în timpul partidelor, de pe banca de rezerve. După ce NBC a pierdut 35 de milioane de dolari în acel proiect, s-a decis ca acesta să nu mai fie finanțat. Acum, însă, se părea că acesta are o șansă, însă COVID-19 a făcut din nou ca XFL să dispară.
sursă foto: tmz.com
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal American
Hamilton, coproprietar în NFL! Cea mai scumpă tranzacție din istoria sportului, în SUA
03/08/2022 LA 07:42
NFL
Tom Brady s-a răzgândit! Starul Tampa Bay Buccaneers revine în NFL pentru încă un sezon
14/03/2022 LA 07:56