Campioana fotbalului american se decide între Kansas City Chiefs și Tampa Bay Buccaneers, pe stadionul Raymond James (desemnat gazdă pentru Super Bowl pentru a treia oară în 55 de ani). Potrivit NFL, Tampa, câștigătoarea National Football Conference (NFC), devine prima echipă din istorie care va juca pe teren propriu în Super Bowl, iar "Sporting News" anunță deja cu surle și trâmbițe duelul dintre Tom Brady - considerat cel mai bun quarterback din istorie și Patrick Mahomes - cel mai bun quarterback al momentului.
Campioana en-titre, Kansas City Chief, va lupta din nou pentru trofeu, după ce duminică a trecut în finala Conferinței AFC de Buffalo Bills, 38-24. Tampa Bay Buccaneers și-a câștigat locul în Super Bowl cu o zi mai devreme, învingând-o pe Green Bay Packers 31-26.
Fotbal American
Hamilton, coproprietar în NFL! Cea mai scumpă tranzacție din istoria sportului, în SUA
03/08/2022 LA 07:42

Super Bowl 2021: record pentru Tom Brady

La 43 de ani, legendarul quarterback Tom Brady va stabili un nou record absolut în NFL, prin a zecea sa prezență în Super Bowl. În 20 de ani de carieră la New England Patriots, Brady adunase nouă prezențe în Super Bowl (record pe care îl deține și și-l va îmbunătăți peste două săptămâni), șase titluri de campion (cele mai multe din istoria NFL) și patru titluri de MVP al Super Bowl (de asemenea un record în NFL).
În martie 2020, Tom Brady a semnat pentru Tampa Bay Buccaneers, după ce a refuzat să își prelungească înțelegerea cu echipa la care debutase și care l-a consacrat.

Super Bowl 2021: record negativ de fani în tribună

Din cauza crizei sanitare provocate de coronavirus, CBS Sports transmitea în urmă cu zece zile că doar 22.000 de fani vor putea urmări din tribune a 55-a ediție a Super Bowl. 7.500 dintre locuri au fost alocate de NFL angajaților din sistemul sanitar din statul Florida care și-au administrat deja ambele doze de vaccin anti-Covid, iar 14.500 de locuri au fost puse la dispoziția fanilor fotbalului american, prețul mediu de vânzare depășind pragul-record de 10.000 de dolari.
Cu capacitatea stadionului la puțin peste 30%, Super Bowl va înregistra în 2021 cea mai mică asistență în tribune din istoria sa.
  • 103.985 spectatori au fost prezenți la Super Bowl XIV, disputat între Steelers și Los Angeles Rams pe 20 ianuarie 1980, la "Rose Bowl". Peste 103 mii de spectatori au fost prezen'i la Super Bowl și în 2011.
  • Super Bowl este unul dintre cele mai mari evenimente sportive la nivel mondial, cu peste 100 milioane de telespectatori înregistrați oficial pe teritoriul Statelor Unite la 11 dintre ediții.

Super Bowl 2021: o femeie va face parte, în premieră, din echipa de arbitri

NFL a desemnat în premieră o femeie în echipa de șapte arbitri pentru Super Bowl. Sarah Thomas, prima femeie-arbitru cu normă întreagă în NFL începând cu 2015, va oficia în finala de pe 7 februarie, scriind o filă de istorie a acestui mare eveniment sportiv anual din Statele Unite.
Sarah Thomas are 47 de ani și este mama a trei copii. Pe durata studiilor universitare a avut bursă pentru baschet.
NFL
Tom Brady s-a răzgândit! Starul Tampa Bay Buccaneers revine în NFL pentru încă un sezon
14/03/2022 LA 07:56
Super Bowl
Audiență record pentru Super Bowl 2022! A fost cea mai urmărită ediție din ultimii 5 ani
16/02/2022 LA 10:16