CS United Galați, reprezentanta futsalului românesc în UEFA Futsal Champions League în acest sezon, a dat piept sâmbătă, în deplasare, cu echipa poloneză BTS Rekord Bielsko-Biała.
Miza disputei dintre campioanele Poloniei și României a fost calificarea în optimile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi din futsalul mondial.
CS United Galați s-a calificat în 16-imile de finală ale UEFA Futsal Champions League după ce a trecut de Ashdod Dolphins, campioana Israelului, pe teren propriu, scor 1-0.
Fotbal în Sală
România, în finala Campionatului European de minifotbal! Tricolorii au trecut dramatic de Bulgaria
10/06/2022 LA 20:15
Adversara din 16-imi a gălățenilor, Rekord Bielsko-Biała, a trecut în turul precedent de galezii de la Swansea University cu scorul de 6-0, într-o partidă disputată pe teren propriu.
Din păcate, gălățenii Robert Crișan și Ionuț Păduraru au fost testați pozitiv la COVID-19 înainte de plecare, condiții în care United a deplasat în Polonia doar 11 jucători.
Cu toate acestea, românii au făcut o partidă de excepție, brazilianul Daniel Araujo Carreteiro având poate cea mai bună evoluție a carierei sale.
Acesta a marcat 5 din cele 6 goluri ale gălățenilor, care s-au calificat mai departe cu scorul de 6-3.
Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 2-2, Araujo marcând în minutele 6 și 11.
În debutul reprizei secunde brazilianul a înscris rapid de două ori (minutele 32 și 35), urmat imediat de Florin Ignat (min. 36), scorul ajungând la 5-2. Polonezii au redus peste alte două minute (5-3, min. 38).
Araujo a dat lovitura de grație, 6-3, în minutul 40, după care scorul nu a mai suferit modificări, cu toate că United galați a mai avut câteva ocazii importante.
Gălățenii vor juca în optimi cu învingătoarea dintre Omonia Futsal Nicosia (Cipru) și Berettyoujfalu (Ungaria).
Sursa: Mediafax
Fotbal în Sală
România în semifinalele Campionatului European de minifotbal. Calificare dramatică
10/06/2022 LA 05:54
Fotbal în Sală
România, în sferturi la Campionatul European de minifotbal. Tricolorii au distrus Portugalia
09/06/2022 LA 04:51