Articol scris de Răzvan Dragomirescu
Nu sunt mulți jucători care au reușit să câștige Cupa Mondială, totuși, există printre ei câțiva care nu au avut carieră extraordinară.

Lista celor mai slabi jucători care se mândresc cu titlul mondial la fotbal

Ligue 1
PSG, interesată de fotbalistul pe care Mbappe l-a cerut pe Parc de Princes în 2019
ACUM 3 ORE
Felix, Brazilia, 1970
Fanii brazilieni au spus despre el că era veriga slabă într-una dintre cele mai puternice echipe care a câștigat vreodată o Cupă Mondială. El a fost prezent în momentul când trofeul era ridicat, dar nu a mai jucat niciodată într-un alt turneu final.
Ulterior, Bob Wilson a spus despre Felix: ”Fără îndoială, este cel mai incompetent portar care a câștigat o Cupă Mondială”.
Anderson Polga, Brazilia, 2002
Cele două reușite împotriva Islandei l-au propulsat pe Anderson Polga rapid în lumina reflectoarelor înainte ca acesta sa intre din nou în anonimat. El a debutat pentru echipa națională în 2008 și a făcut parte din lot doar 8 luni. Polga a jucat pentru țara sa 11 meciuri.
https://i.eurosport.com/2017/07/03/2120120.jpg
Shkodran Mustafi, Germania, 2014
La turneul final din Brazilia, germanul a jucat în total doar 132 de minute, cu toate acestea Arsenal îl cumpăra doi ani mai târziu cu 35 de milioane de lire sterline. În Anglia nu a reușit să se afirme, iar tunarii au fost expuși stângăciilor lui din defensivă. În mandatul lui Unai Emery, germanul nu a jucat aproape deloc pentru gruparea londoneză.
Junior, Brazilia, 2002
O figură probabil mai puțin cunoscută. A evoluat pe postul de fundaș stânga, iar calitățile sale erau limitate. Cea mai bună echipă de club pentru care a jucat este Parma.
https://i.eurosport.com/2016/04/30/1845868.jpg
Simone Barone, Italia, 2006
Barone a avut o carieră simplă și nu a reușit să câștige niciun trofeu cu echipele de club. Mulți au fost surprinși de includerea lui în lotul Italiei pentru Mondialul din 2006. La acel turneu final, Barone a jucat doar două meciuri, în ambele fiind introdus ca rezervă. Anul 2006 a fost ultimul an în care a jucat pentru țara sa.
Kleberson, Brazilia, 2002
Toată lumea își amintește de el probabil din Premier League. Sir Alex Ferguson îl transferase în 2003 ca înlocuitor pentru Juan Sebastian Veron. O accidentare l-a ținut mult timp în afara terenului de joc, cu toate acestea, Kleberson nu a fost niciodată jucătorul pe care managerul scoțian îl visa la echipă.
Aldo Donati, Italia, 1938
Donati a câștigat Cupa Mondială din 1938 cu Italia fără să joace nici măcar un meci.
Claudio Borghi, Argentina, 1986
A câștigat Cupa Mondială la 22 de ani și mulți îl vedeau drept înlocuitorul perfect pentru Diego Maradona. După acel turneu, Borghi nu a mai jucat niciodată pentru țara sa. A fost transferat de AC Milan, dar nu a jucat niciun meci pentru ei. În carieră a mai evoluat pentru echipe din Elveția și a ajuns chiar și la cluburi din Seria D.
https://i.eurosport.com/2014/12/04/1365195.jpg
Bernard Diomede, Franța, 1998
Un jucător de bandă modest care totuși a fost cumpărat de Liverpool în 2000, pentru suma de 3 milioane de lire sterline. În cei 3 ani petrecuți pe Anfield el a reușit să bifeze doar 5 partide pentru cormorani
Stephane Guivarc'h, Franța, 1998
El a jucat toate partidele de la Cupa Mondială din 1998 cu excepția unui singur meci. La mondialul din 1998, francezul a reușit să înscrie un singur gol. Olivier Giroud i-a depășit "performanța" la Cupa Mondială din 2018, unde nu a reușit să marcheze nici măcar un gol și a devenit campion mondial.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Fotbal
Edi Iordănescu, tot mai aproape de a deveni selecționer! Negocierile s-au purtat la sediul FRF
ACUM 5 ORE
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
ACUM 6 ORE