Zinedine Zidane nu a fost surprins vreodată în offside

Zinedine Zidane, unul dintre cei mai talentați fotbaliști din istorie, nu poate lipsi din această listă. Într-o listă cu performanțe extraordinare ale unor mari fotbaliști, precum Gary Lineker, care nu a fost avertizat vreodată în cariera sa, Phillip Lahm care nu a fost eliminat sau Ryan Giggs, care a primit un singur roșu, la echipa națională, s-a infiltrat și mitul că Zinedine Zidane nu a fost surprins în offside. Dacă celelalte lucruri sunt reale, despre faptul că Zidane nu a fost surprins în offside nu putem spune același lucru.
Francezul a fost surprins în offside la o partidă dintre Juventus și Manchester United, dar și la Campionatul Mondial din 2006, așa cum se poate observa din videoclipul de mai jos.
Romanian Liga I
Marica a criticat dur formatul Cupei României! "Pare ceva experimental! Nimeni nu înțelege"
ACUM 5 ORE

Cristiano Ronaldo nu a ratat 10 șuturi încercând să îl imite pe Paul Scholes

În ultimii ani a circulat pe internet o poveste din prima perioadă petrecută de Cristiano Ronaldo la Manchester United. Aparent, portughezul ar fi declarat: "Când eram la antrenament, obișnuiam să fac multe lucruri pe care ceilalți jucători abia puteau să le facă. La un moment dat, i-am arătat și lui Scholes trucurile mele. După ce am terminat, Scholes a luat mingea și a arătat spre un copac care se afla la vreo 50 de metri de noi. A spus că va lovi din prima acel copac. Așa a făcut, apoi m-a rugat să fac același lucru. Am avut vreo 10 încercări, dar nu am putut să lovesc ca el, cu acea acuratețe. A zâmbit și a plecat".
Pe cât de frumoasă este această poveste, Cristiano Ronaldo nu a declarat vreodată aceste lucruri. Cea mai apropiată mărturie legată de un asemenea eveniment a fost a lui Rio Ferdinand, care a spus: "Scholes făcea lucruri ridicole la antrenament. Spunea 'vezi copacul de acolo?', copac ce era la vreo 50 de metri și zicea 'O să îl lovesc'", a spus Rio Ferdinand.
Astfel, pe internet a circulat o variantă diferită a poveștii legate de calitățile lui Paul Scholes, în care a fost introdus și Cristiano Ronaldo și care a devenit virală, fără ca aceasta să fie reală.

Gabriel Batistuta vorbea galeză

În secolul XIX, mulți galezi au ajuns în America de Sud, mai exact în Argentina, ceea ce înseamnă că există probabilitatea ca mai mulți argentinieni să vorbească galeza și în zilele noastre.
Când Gabriel Batistuta a înscris împotriva lui Arsenal în 1999 pe Wembley când juca pentru Fiorentina, a apărut informația conform căreia argentinianul ar fi vorbitor de galeză, ceea ce făcea ca ultimul vorbitor de galeză care să înscrie pe vechiul Wembley să fie un... argentinian. Totul a plecat de la un zvon al galezilor, care a ajuns destul de popular pe insulă, la fel cum s-a întâmplat și cu Gabriel Heinze, atunci când a fost nevoie chiar de intervenția celor de la Manchester United, care au spus că argentinianul nu vorbea galeză, în condițiile în care Ryan Giggs, jucător galez, vorbește foarte puțin această limbă.

Ahn Jung-Hwan nu a fost dat afară de Perugia după ce a înscris împotriva Italiei la Campionatul Mondial

Coreea de Sud a avut un mondial memorabil în 2002, atunci când a găzduit competiția, alături de Japonia. Meciul contra Italiei, atunci când gazdele au eliminat în optimile de finală Squadra Azzurra, rămâne în amintirea microbiștilor pentru controversele legate de arbitraj.
Ahn Jung-Hwan, jucător care evolua la Perugia, a înscris golul victoriei care o trimitea acasă pe Italia. Legenda spune că patronul lui Perugia ar fi spus "Nu am vreo intenție de a plăti salariul cuiva care a distrus fotbalul italian". Acest lucru nu este adevărat în totalitate. Jung-Hwan nu aparținea de Perugia, acesta fiind împrumutat de la Busan IPark. De asemenea, Gauci a declarat că nu îl vrea pe sud-coreean la echipă din cauza comentariilor făcute la adresa Italiei ca țară, golul marcat la mondiale neavând legătură cu această poveste.
Ba mai mult, la un moment dat s-a trecut peste golul care a trimis Italia acasă, Perugia dorind să prelungească împrumutul lui Jung-Hwan, doar că acesta nu a dorit să rămână într-o țară în care ar fi fost insultat în continuare. După ce nu și-a găsit echipă în Europa, acesta a ajuns la Shimizu S-Pulse.

Retragerea Indiei de la mondialul din 1950 nu a avut legătură cu faptul că indienii jucau desculți

În 1950, echipa națională a Indiei era una dintre cele mai bune reprezentative din Asia. Cu toate acestea, India nu a participat la Campionatul Mondial din acel an, iar legenda spune că a existat o cerere neobișnuită din partea indienilor cu care FIFA nu a fost de acord: aceea de a juca desculți.
Ani mai târziu, căpitanul de la acea vreme, Sailen Manna, a spus că jucatul fără încălțăminte nu a avut vreo legătură cu retragerea Indiei de la Campionatul Mondial din 1950, dar nici până în ziua de astăzi nu s-a aflat motivul real pentru care indienii nu au participat.

Ronaldo nu a fost forțat să joace în finala Cupei Mondiale din 1998

În 1998, Gary Lineker anunța de pe Stade de France că cel mai bun jucător al turneului a fost omis din echipa de start, ca la scurt timp după aceea să revină și să anunțe că Ronaldo va face parte din primul 11 al Braziliei. Cu toate acestea, Franța s-a impus cu 3-0 în marea finală, iar Ronaldo a avut o prestație mult sub așteptări.

Ronaldo la finala Cupei Mondiale din 1998

Credit imagine: Imago

Bineînțeles, teoriile au apărut imediat și s-a vorbit de faptul că Ronaldo a avut o cădere nervoasă, cu Nike făcând tot ce a putut pentru a se asigura că brazilianul va juca. Alții au dat vina pe antrenorul Mario Zagallo, pe iubita lui Ronaldo de la aceea vreme și chiar pe FIFA, care ar fi plătit brazilienii să renunțe la finală în schimbul unui parcurs lejer la mondialul din 2002, dar și la găzduirea ediției din 2014.
"Am avut o convulsie. Eram înconjurat de jucători, iar doctorul Lidio Toledo era acolo. Toate investigațiile medicale au arătat că nu e nimic anormal. Era ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. I-am spus lui Zagallo că sunt bine și că vreau să joc. Nu i-am dat vreo alternativă, nu a avut de ales și a acceptat decizia mea. Apoi am jucat și cred că asta a afectat întreaga echipă pentru că acea convulsie a fost ceva destul de înfricoșător. Nu e ceva ce vezi în fiecare zi", a lămurit Ronaldo.

Vânzările de tricouri nu acoperă sumele de transfer

De ani de zile, în lumea fotbalului a existat acest mit. De fiecare dată când un club important din Europa a realizat un transfer scump, foarte mulți fani, dar și oameni de fotbal au spus că respectivul club își va acoperi cheltuielile grație vânzării de tricouri. Acesta este unul dintre cele mai mari mituri din fotbal, deoarece producătorii de echipament sportiv rămân cu 85-90% din vânzarea de tricouri.
https://i.eurosport.com/2021/08/11/3199815.jpg
De asemenea, de multe ori trebuie ca producătorul să vândă un anumit număr de tricouri, ca apoi clubul să primească cei 10%. La cum stau lucrurile în realitate, ar fi trebuit ca fiecare persoană din Marea Britanie să cumpere în jur de 10 tricouri cu Jack Grealish ca Manchester City să poată acoperi suma de transfer.

Golul lui Denis Law nu a retrogradat-o pe Manchester United

"După 19 ani în care am făcut tot posibilul pentru a marca, acesta a fost unul dintre golurile pe care nu am vrut să le marchez. Nu am vrut să se întâmple asta", spunea Denis Law despre golul care a adus victoria pentru City în derby-ul cu United din 1974, chiar pe Old Trafford.
După 11 sezoane la United, scoțianul a jucat în ultimul sezon al carierei pentru "cetățeni". Pentru mulți, chiar și pentru Law, pare că golul acestuia a fost golul care a retrogradat-o în 1974 pe United. În realitate, indiferent dacă golul se marca sau nu, United ar fi retrogradat, deoarece Birmingham City a învins-o pe Norwich City, făcând astfel irelevant scorul din derby-ul orașului Manchester.

Este fals că Arsenal nu a retrogradat niciodată

Arsenal trece printr-o perioadă extrem de dificilă în prezent, fanii "tunarilor" având foarte puține lucruri cu care să se mândrească în aceste zile. Chiar și în aceste condiții, istoria este la fel de importantă pentru fanii englezi, care nu ratează vreo ocazie de a vorbi la superlativ despre trecutul glorios al echipelor lor. Cel mai probabil, un fan al lui Arsenal ar spune că echipa sa favorită nu a retrogradat niciodată, lucru care este fals.
Este adevărat că Arsenal are cea mai lungă serie de prezențe consecutive în prima ligă engleză, dar Arsenal a retrogradat în 1913, chiar în anul în care s-a mutat pe Highbury. La sfârșitul Primului Război Mondial, echipa a revenit în prima divizie într-un mod controversat în favoarea lui Tottenham, în ciuda faptului că Spurs terminase deasupra lui Arsenal, motivul invocat fiind istoria mai mare a clubului de pe Highbury.

Mario Balotelli nu are atâtea întâmplări ieșite din comun pe cât ai crede la prima vedere

În perioada în care italianul a ajuns la apogeul carierei, Mario Balotelli era unul dintre jucătorii cei mai predispuși la povești care să țină prima pagină a ziarelor de cancan. Cu toate că au apărut în spațiul povești cu Balotelli în centrul atenției, cele mai multe dintre acestea nu sunt adevărate.
https://i.eurosport.com/2020/11/06/2929823.jpg
De-a lungul timpului au apărut povești precum cea în care a fost oprit de poliție și întrebat de ce are 5000 de lire sterline pe locul din dreapta, răspunzând simplu "Pentru că sunt bogat". De asemenea, nu s-a dovedit că ar fi aruncat cu o săgeată de darts către un junior, că s-a îmbrăcat în Moș Crăciun și a dat bani străinilor pe stradă sau că se juca pe iPad în timpul unui meci internațional când era pe bancă. De asemenea, povestea artificiilor din baia sa este parțial adevărată, Balotelli recunoscând doar că el și prietenii lui erau afară când acest lucru a avut loc.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Zlatko Dalic, discurs plin de patriotism, după ce Croația a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială
ACUM 5 ORE