În weekend, lumea fotbalului a asistat la una dintre cele mai neobișnuite partide, atunci când la Belenenses-Benfica, echipa gazdă a început partida cu numai 9 jucători, dintre care doi portari.
https://i.eurosport.com/2021/11/28/3261935.jpg
Din cauza infectărilor cu COVID, Belenenses nu a putut alinia 11 jucători la startul partidei, iar pentru nu a primi penalizări din partea ligii portugheze pentru anularea partidei, clubul a decis să dispute partida cu Benfica în inferioritate numerică, fără jucători de rezervă. Partida s-a oprit la începutul reprizei a doua, la scorul de 7-0 pentru oaspeți, după ce Belenenses a rămas în 6 oameni din cauza accidentărilor.
Fotbal
EXCLUSIV | Denis Alibec a ajuns în Grecia, unde ar putea semna cu Atromitos
ACUM O ORĂ

13 cazuri cu noua variantă de COVID, după partida cu Benfica

După partida neobișnuită de sâmbătă, Belenenses a ajuns la 13 jucători și 4 membri din staff-ul tehnic depistați cu noua variantă de COVID-19, Omicron, potrivit Institutului Național de Sănătate din Portugalia.
Unul dintre jucătorii lui Belenenses a revenit recent din Africa de Sud, acolo unde a fost descoperită noua variantă a virusului. În acest moment, 44 de oameni din cadrul clubului se află în izolare, excepție făcând jucătorii din echipa de juniori, care nu au jucat sâmbătă seară cu Benfica. De asemenea, purtătorul de cuvânt al clubului a declarat că doar 2-3 persoane din staff-ul echipei au simptome ușoare, restul persoanelor aflate în izolare, fiind asimptomatice.
Partida dintre Belenenses și Benfica a creat controverse, după ce oficialii portughezi au permis desfășurarea partidei în condiții ridicole, în contextul în care Belenenses era măcinată din punct de vedere al lotului, din cauza infectărilor cu COVID. Potrivit gazdelor, partida nu a putut fi amânată din cauza ligii.
Săptămâna viitoare va avea loc o ședință în care se va analiza acest incident între liga profesionistă de fotbal din Portugalia și cluburi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 13 ORE
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 14 ORE