Vilda are contract până în 2024, iar preşedintele RFEF Luis Rubiales nu l-a demis încă, deşi jucătoarele solicită acest lucru încă de la începutul lunii şi vor refuza să mai joace până la îndeplinirea solicitării lor.
Deşi naţionala feminină iberică dirijată de Vilda a obţinut calificarea la Cupa Mondială 2023, un număr semnificativ de jucătoare nu-l mai vor ca antrenor.
''RFEF confirmă că, până azi, am primit un număr de 15 email-uri de la 15 jucătoare ale selecţionatei feminine în care se afirmă că situaţia actuală le afectează 'semnificativ' starea lor emoţională şi de sănătate şi ''atât timp cât nu este schimbată'' ele nu mai vin la naţionala Spaniei'', se arată într-un comunicat al RFEF de joi.
Ligue 1
Mbappe a făcut "lista de cumpărături" la PSG! Cei 4 fotbaliști pe care i-a cerut pe Parc des Princes
ACUM 3 MINUTE
RFEF a avertizat jucătoarele că demiterea selecţionerului nu intră în competenţa lor: ''Nu vom permite jucătoarelor să pună la îndoială continuitatea selecţionerului naţional şi a corpului său tehnic, din moment ce luarea acestor decizii nu intră în competenţele lor''.
Mai mult, RFEF a spus că în conformitate cu actualele regulamente refuzul de a onora o convocare pentru echipa naţională a fost clasificată drept o ''infracţiune foarte gravă şi poate aduce sancţiuni între doi şi cinci ani de suspendare''.
Potrivit unor surse apropiate cazului, jucătoarele sunt nemulţumite de gestionarea accidentărilor, atmosfera din vestiar, modul în care face selecţia Vilda şi de antrenamentele acestuia. .
RFEF, care nu a dezvăluit identitatea celor 15 jucătoare, a spus că îl sprijină pe deplin pe selecţioner şi că jucătoarele pot reveni la naţională doar dacă îşi recunosc greşeala şi îşi cer iertare.
Sursa: Agerpres
Fotbal
Fotbalistul pe care se bat granzii Barcelona și Manchester City. Pe fir a intrat și Benfica
ACUM 13 MINUTE
Premier League
#VOCE Derby-ul nordului Londrei, o poveste de succes din 1887 până astăzi
ACUM O ORĂ