S-au dus 2 decenii de când fotbalul românesc era zguduit de moartea prematură a lui Cătălin Hîldan, căpitanul celor de la Dinamo și internațional la prima reprezentativă a României.
Hîldan s-a prăbușit pe teren în timpul unei partide amicale jucate de "câini" la Oltenița, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Hîldan se afla într-un moment foarte bun al carierei, avea doar 24 de ani, era căpitanul lui Dinamo, cu care tocmai câștigase eventul în sezonul 1999-2000, și adunase 8 selecții pentru naționala României, pentru care a marcat și un gol, într-un amical cu Georgia.
Peste ani s-au scris mii de pagini despre evenimentul tragic din 5 octombrie 2000, dar toate cercetările ulterioare au fost de prisos. Fotbalul românesc a rămas fără un fotbalist foarte promițător, un caracter deosebit, după spusele celor care i-au fost colegi și adversari, iar clubul Dinamo a rămas fără un adevărat simbol.
UEFA Europa Conference League
Petrescu îl critică pe Șumudică, după Jablonec-CFR 1-0: "Nu eu am făcut pregătirea și transferurile"
ACUM 2 ORE

Un simbol omagiază alt simbol! Dănciulescu a fost la mormântul lui Hîldan

Cătălin Hîldan a fost crescut de Dinamo și jucat toată cariera la clubul din Ștefan cel Mare, excepție făcând un sezon în care a fost împrumutat la FCM Târgoviște, pe când avea 19 ani. Valoarea sa fotbalistică incontestabilă, dar mai ales devotamentul pentru culorile "alb-roșii" și determinarea cu care intra pe teren, l-au transformat repede pe Hîldan într-un idol al peluzei dinamoviste.
De la moartea sa, dinamoviștii nu l-au uitat nicio clipă, i-au dedicat nenumărate cântece și au fost alături de familia acestuia tot timpul. Numele unei peluze a stadionului Dinamo poartă numele fostului și "unicului" căpitan al "câinilor", așa cum este denumit de către fani.
Ionel Dănciulescu juca la Steaua în perioada tragicului eveniment de la Oltenița și abia în 2002 ajungea din nou la Dinamo, dar l-a cunoscut pe Hîldan din prima sa perioadă în Ștefan cel Mare (1995-1997), dar și de la loturile de juniori și tineret ale naționalei.
Astăzi, la 20 de ani de la fatidica zi de 5 octombrie 2000, Ionel Dănciulescu nu avea cum să uite acest moment de tristă amintire și s-a dus la mormântul fostului său coleg pentru a-i aduce un omagiu.
"20 de ani fara Unicul Capitan.. Nu te vom uita niciodata!", a postat Danciu pe Facebook în această dimineață.
UEFA Europa Conference League
Jablonec - CFR 1-0. Meci modest făcut de formația lui Dan Petrescu în grupele Conference League
ACUM 3 ORE
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
ACUM 3 ORE