În urmă cu 36 de ani, Steaua București câștiga trofeul Cupei Campionilor Europeni, impunându-se în fața Barcelonei cu scorul de 2-0, după loviturile de departajare.
Meciul a avut loc pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla, partida fiind condusă de o brigadă din Franța, la centrul terenului aflându-se Michel Voutrot. Tribunele au fost arhipline, iar atmosfera creată a fost incredibilă.
Steaua, care a trebuit să joace într-un echipament alb din cauza faptului că și Barcelona avea drept culori roșu și albastru, a fost susținută de circa 1.200 de suporteri.
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
ACUM 2 ORE
La finalul timpului regulamentar, cele două echipe erau la egalitate, scor 0-0. Deși nimeni nu le dădea nicio șansă românilor, aceștia au reușit să ajungă în prelungiri, iar apoi la loviturile de la 11 metri.
Steaua, care i-a eliminat pe parcursul competiției pe Vejle, Honved, Lahti și Anderlecht, l-a avut în poartă pe Helmut Duckadam, care a devenit după meci "Eroul de la Sevilla". Goalkeeper-ul a apărat 4 penalty-uri, executate de Alexanko, Pedraza, Pichi și Marcos.
De cealaltă parte, Majearu și Boloni au ratat, dar Marius Lăcătuș și Gabi Balint au transformat loviturile de la 11 metri, ceea ce a dus-o pe Steaua în avantaj pe tabelă.
Roș-albaștrii au reușit, astfel, cea mai importantă performanță a fotbalului din România, care în zilele noastre pare imposibil de egalat.
https://i.eurosport.com/2022/05/06/3367630.jpg
Citește și:

Echipele de start din finala CCE 1986

Steaua: Duckadam - Iovan, Belodedici, Bumbescu, Bărbulescu - Majearu, Boloni, Bălan, Balint - Lăcătuș, Pițurcă
Antrenor: Emeric Ienei
Barcelona: Urruticoechea - Gerardo, Migueli, Alexanko, Julio Alberto - Marcos, Schuster, Victor Munoz, Pedraza - Archibald, Carrasco
Antrenor: Terry Venables
https://i.eurosport.com/2022/05/06/3367599.jpg
Pe parcurs Anghel Iordănescu și Marin Radu le-au luat locul pe teren lui lui Bălan și Pițurcă. De cealaltă parte, Moratalla a fost trimis pe teren în locul lui Schuster, iar Pichi Alonso l-a înlocuit pe Archibald.
Romanian Liga I
FCSB se pregătește pentru următorul sezon! Ce fotbalist se va alătura lotului roș-albaștrilor
ACUM 7 ORE
Romanian Liga I
FCSB, cap de serie în turul 2 al Conference League! Care sunt posibilii adversari ai roș-albaștrilor
ACUM 7 ORE