articol scris de Nicu Alexandru Savin
Finala Campionatului European din 2016, a adus față în față reprentativele Portugaliei și Franței. Având avantajul terenului propriu, francezii plecau mari favoriți, iar accidentarea lui Cristiano Ronaldo din primele minute ale finalei părea că le va face misiunea și mai ușoară acestora.
Lucrurile nu au stat chiar așa, iar Portugalia a reușit să furnizeze o mare surpriză, învingând cu 1-0 pe Stade de France, prin golul marcat de Eder în minutul 109. Portughezii reușeau astfel să câștige pentru prima dată în istorie un turneu final cu naționala mare, iar francezii au suferit o mare dezamăgire, pierzâmnd finala în fața propriilor suporteri, așa cum pățiseră și lusitanii în 2004, când au fost învinși la Lisabona de echipa Greciei.
Fotbal
Ronaldo, antrenor la United în mai puțin de doi ani! Anunțul unui fost tehnician din Premier League
ACUM O ORĂ

Cristiano Ronaldo: „A fost cel mai important titlu al carierei mele

Deși s-a accidentat în finală și a fost nevoit să iasă de pe teren, Cristiano Ronaldo a fost cel mai bun jucător al lusitanilor din întreg turneul, contribuind decisiv la aproape toate golurile marcate de echipa sa în acea competiție.
https://i.eurosport.com/2016/07/10/1892530.jpg
Ronaldo și-a amintit astăzi de ziua finalei și a dezvăluit că trofeul cucerit la Paris a fost cel mai important din cariera sa: „Astăzi se împlinesc 4 ani de la acele clipe istorice și unice pentru noi toți. A fost cel mai important titlu al carierei mele”, a scris portughezul pe Twitter.

Titlul european cu naționala, un atu important în disputa de la distanță cu Messi

Cu siguranță acest trofeu este special pentru CR7, pentru că reprezintă un mare avantaj în disputa de la distanță pe care o are cu Lionel Messi. Deși a avut de-a lungul vremii parte de colegi foarte valoroși la naționala Argentinei, Leo Messi nu a reuși până acum să cucerească nici un trofeu cu echipa națională. Cu Messi în teren, Argentina a pierdut finala CM din 2014 contra Germaniei, dar și alte 3 finale de Copa America, în 2007, 2015 și 2016.
https://i.eurosport.com/2019/06/16/2615870.jpg
Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria naționalei portugheze, înscriid 99 de goluri în cele 164 de partide diputate, iar forma fizică a atacantului ne indică faptul că fabuloasa lui carieră este de parte de a se fi încheiat, astfel că cifrele sale ar putea crește pe viitor.
Premier League
Mama lui Ronaldo, încrezătoare că fiul starului va ajunge la fel de mare! Unde vrea să-l vadă jucând
ACUM 5 ORE
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
ACUM 7 ORE