Marea nemulțumire a celor 12 cluburi mari care au înființat Super Liga Europei e legată de faptul că prea puțini bani ajung în conturile lor. Asta pentru că UEFA are grijă și de cluburile mici, fiecare echipă care își câștigă dreptul de a juca în grupe având o sumă importantă garantată.
Formații ca Real Madrid, Barcelona, United, City sau Juventus generează cel mai mare interes, iar drepturile TV se vând în primul rând pentru ca aceste cluburi, care au fani pretutindeni, să fie văzute de către fani. Pe prea puțini îi interesează un duel Dinamo Kiev - Ferencvaros - cum a fost în acest sezon -, de aici și "revolta" cluburilor mari, care se consideră nedreptățite.
"UEFA e un monopol, trebuie să fie mai transparentă. Noi vrem să salvăm fotbalul în acest moment de mare pericol. Dacă ajungi să câștigi Champions Leauge primești 120-130 milioane de euro de la UEFA. Cu Super Liga Europei vom câștiga cu toții mult mai mult", a explicat Florentino Perez, președintele lui Real și al Super Ligii Europei, pentru El Chiringuito.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33

Așa ar arăta fotbalul european fără "rebelii" din Superligă

Super Liga Europei ar genera încasări TV duble față de Champions League

În acest moment, UEFA primește pentru drepturile TV aproximat 2 miliarde de euro/an, dar se preconizează că această sumă va scădea în viitorul apropiat, audiențele fiind în picaj. Din această sumă, o parte prea mică ajung la formațiile de top, cele care garantează audiențele.
Ca atare, cluburile mari doresc să își ia soarta în propriile mâini și se estimează că Super Liga Europei va vinde dublu, în contextul în care vom avea etapă de etapă doar confruntări de 5 stele. Conform informațiilor apărute în presa din Vest, se pare că deja Amazon, Facebook, Disney și Sky s-au arătat interesate de cumpărarea drepturilor TV și suma totală se va ridica, pentru început, la 4 miliarde de euro/an.
Super Liga Europei promite transparență totală și garantează că toți banii vor ajunge la participante, ei neavând rolul de intermediar, ca în cazul UEFA.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53