Edi Iordănescu, care a ajuns recent la o înțelegere cu oficialii Federației Române de Fotbal pentru a prelua postul de selecționer, lucrează în această perioadă la a-și contura staff-ul. Antrenorul este în căutarea unui secund, iar pentru a se decide a alcătuit o listă cu mai multe nume, urmând a purta câte o discuție cu fiecare dintre ei pentru a afla care sunt așteptările acestora.
Potrivit AS.ro, tehnicienii vizați de Edi Iordănescu pentru a face parte din staff-ul său la echipa națională sunt Vasile Maftei, Adrian Iencsi, Mihai Teja sau Jerry Gane.
Selecționerul ar fi discutat deja cu acești antrenori, dar nu a luat încă o decizie asupra celui care îi va fi secund, astfel că pe listă pot apărea și alte nume. Iordănescu își dorește să aibă lângă el un tehnician cu experiență, cu care să fie compatibil și să împărtășească aceeași filosofie de joc.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Edi Iordănescu mai are nevoie și de doi analiști video și, în plus, le-ar fi solicitat celor de la FRF să aibă în staff doi preparatori fizici, spunând că jucătorii convocați sunt la parametri fizici diferiți, având evoluții diferite ca număr de minute la echipele de club.
Conform sursei citate, șefii Federației i-au acceptat cererea selecționerului, iar cu unul dintre preparatorii doriți de el s-a ajuns deja la un acord. Este vorba despre Cristian Dragotă de la CFR Cluj, care va lucra part-time la națională.
Citește și:

EDI IORDĂNESCU ARE CA OBIECTIV SĂ DUCĂ NAȚIONALA LA EURO 2024

Edi Iordănescu, care a semnat un contract valabil 2 ani, va avea ca obiectiv calificarea echipei naționale la turneul final al Campionatului European din 2024. Dacă noul selecționer va duce România la turneul final din Germania, înțelegerea se va prelungi pe alți doi ani, până la finalul preliminariilor Campionatului Mondial din 2026.
Debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc în luna martie, când sunt programate două partidei amicale, cu Grecia (acasă) și cu Israel (în deplasare). Ulterior, România va lua parte la a 3-a edție a Ligii Națiunilor, toate cele 6 partide din grupe fiind programate în acest an, 4 în iunie și două în septembrie.
Programul României în Liga Națiunilor:
  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Fotbal
Anghel Iordănescu a comentat debutul lui Edi la națională: "E nepermis, nu e ce ne doream!"
31/03/2022 LA 20:05
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24