5 jucători care ar fi ratat turneul final dacă ar fi avut loc în 2020:

1. Harry Kane - Ar fi fost probabil cea mai mare absență de la Campionatul European în cazul în care acesta ar fi avut loc în 2020. Pe 1 ianuarie 2020, Harry Kane s-a acci-dentat grav și a stat departe de teren o perioadă îndelungată, primind acceptul me-dicilor să revină la antrenamente la finalul lunii mai. El a revenit pe teren abia pe 19 iunie, ceea ce înseamnă că ar fi ratat Campionatul European în cazul în care s-ar fi ținut anul trecut. Starul lui Tottenham nu ar fi avut suficient timp să-și revină în condițiile în care a stat departe de gazon mai bine de jumătate de an. Dar Kane a reușit să treacă peste această accidentare gravă și a fost golgheterul lui Spurs și în acest sezon, cu 23 de reușite. El este, de altfel, și favoritul pentru titlul de golgheter la EURO 2020. Astfel, pe site-ul de profil Gnttips.ro, in sectiunea dedicata Euro 2020, Kane are cota 7.00 și îi depășește pe Romelu Lukaku (cota 8.50), Cristiano Ronaldo (cota 10.0) și Kylian Mbappe (cota 11.00).
2. Karim Benzema - Atacantul lui Real Madrid revine la naționala Franței după o pa-uză de mai bine de șase ani. Revenirea sa a fost o surpriză majoră, în condițiile în care Benzema a fost trecut inițial pe lista neagră a Federației, după un scandal de șantaj la adresa lui Mathieu Valbuena. Francezii au simțit că au nevoie însă de un număr 9 care și-a dovedit valoarea și în ultimele trei sezoane la Real Madrid, în care a marcat de fiecare dată peste 20 de goluri. La naționala Franței, Benzema are 27 de goluri marcate în 81 de partide. Ultimele două reușite datează din 2015, dintr-un amical cu Armenia, în care a punctat de două ori. Karim Benzema a participat de două ori la Campionatul European, în 2008 și 2012, însă nu a reușit să înscrie niciun gol în cele șase meciuri disputate. Așadar, EURO 2020 este o opțiune serioasă pentru el.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23
3. Phil Foden - Mijlocașul lui Manchester City a avut o ascensiune fulminantă în ultimul an și a devenit un jucător important al naționalei Angliei. Totuși, dacă EURO s-ar fi ținut în 2020, lucrurile ar fi stat diferit. Pe atunci, Foden nu avea nicio selecție în naționala mare a Angliei. Era un component al naționalei de tineret, dar din partea a doua a anului 2020 a început să joace tot mai bine și a devenit un om de bază și la Manchester City. Pentru naționala mare a Angliei a debutat în noiembrie 2020, iar de atunci a prins șase meciuri. În plus, în două din cele trei meciuri disputate de naționala Angliei în 2021, Foden a fost titular. El vine după un sezon bun pentru Manchester City, în care a marcat de 9 ori.
4. Eden Hazard - Belgianul a avut numeroase probleme în ultimii doi ani, iar Campionatul European l-ar fi prins tot accidentat în cazul în care ar fi avut loc în 2020. Din septembrie 2019 el a făcut o pauză, până la finalul lunii iunie din 2020 când a dispu-tat următorul meci oficial. De la revenire, belgianul a mai avut opt accidentări ușoare, dar Belgia l-a convocat pentru Campionatul European programat în această vară. Pentru naționala Belgiei, Hazard a marcat 32 de goluri în 106 partide. 2020 a fost un an excelent pentru el la națională, cu cinci goluri marcate în 8 partide. În schimb, situația sa la Real Madrid nu este atât de bună.
5. Giorgio Chiellini - Veteranul din defensiva lui Juventus Torino ar fi absentat de la EURO 2020 din cauza unei accidentări. El s-a întors pe teren abia în iulie 2020 și nu ar fi putut juca la turneul final dacă acesta ar fi avut loc anul trecut. De la revenirea pe teren, Chiellini a fost convocat în continuare la naționala Italiei, deși a ajuns la 36 de ani. Ce-i drept, rămâne de văzut dacă va fi titular în meciurile programate în această vară.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
23/05/2022 LA 12:42
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08