Roberto Carlos revine pe gazon la 48 de ani. Fundașul brazilian s-a retras în 2015 și are în palmares 3 Ligi ale Campionilor în tricoul lui Real Madrid.
Alături de o organizație caritabilă și cu cei de la eBay, brazilianul a fost obiectul unei licitații speciale pentru cluburile din Sunday League. Jucătorii și antrenorii implicați în Sunday League, părinții, prietenii, au fost solicitați să cumpere cât mai multe bilete în valoare de 5 lire sterline, iar clubul câștigător este din Shrewsbury.
Astfel, Roberto Carlos va reveni pe teren, la 48 de ani, la 7 ani de la retragere, simbolic, la un club de amatori.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, subiect închis pentru Ancelotti! Ce a răspuns când a fost întrebat de atacantul francez
ACUM O ORĂ

Roberto Carlos, o legendă a fotbalului

Roberto Carlos a fost un pionier al rolului de fundaș modern, a venit la Real Madrid în 1996, după un sezon în care a evoluat la Inter. Are 125 de selecții la naționala Braziliei în decurs de 15 ani.
El a câștigat titlul mondial cu naționala Braziliei în 2002 și trei Ligi ale Campionilor cu Real Madrid (1998, 2000 și 2002).
Fosta jucătoare a lui Chelsea, Eni Aluko, a procedat în același mod precum Roberto Carlos, semnând cu o echipă de amatori din Anglia, în contextul acestei campanii. Aluko a agățat ghetele în cui în urmă cu 2 ani, dar a decis să răspundă afirmativ acestei provocări.
CITEȘTE ȘI:
Aluko s-a bucurat de o carieră bogată, care a inclus perioade în Anglia, SUA și Italia, aduând peste 100 de selecții la naționala Angliei. Ulterior, a fost director sportiv la echipa de fotbal feminin de la Aston Villa și, cel mai recent, a ocupat aceeași funcție administrativă la un club din Los Angeles.
Toți banii vor fi donați organizației caritabile ”Football Beyond Borders”, care se ocupă de tinerii din mediile defavorizate din întreaga lume. Fondată în 2013, organizația caritabilă a fost înființată pentru a schimba viețile tinerilor pasionați de fotbal, dar care nu își ating potențialul la școală. Peste 2000 de tineri au beneficiat deja de programele sale.
Directorul de marketing al eBay UK, Eve Williams, a declarat, în contextul acestei campanii: "Adunarea comunităților care au o pasiune comună este ceea ce înseamnă piața eBay. Am vrut să începem anul 2022 în forță pentru a sărbători una dintre cele mai mari pasiuni colective din Marea Britanie, fotbalul, și pentru a o face accesibilă tuturor, toate în același timp susținând Football Beyond Borders, o organizație caritabilă fantastică, ce face o treabă grozavă pentru a ajuta tinerii să-și atingă potențialul maxim prin sport", a spus Eve Williams, pentru skysports.com.
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru Liga Națiunilor! Surprizele selecționerului
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 2 ORE