Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat în ultima vreme o analiză a fotbaliștilor U21 din Europa. Aceștia au pus sub lupă cele 32 de ligi de pe continent, stabilind cine sunt jucătorii cu cele mai bune performanțe.
CIES a luat în considerare, printre altele, câțiva indicatori de joc colectați de InStat, evidențiind cât au evoluat fotbaliștii la echipele lor de club și care sunt cele mai importante calități ale lor. Conform analizei, cel mai bun jucător U21 din Europa este Bukayo Saka, mijlocașul lui Arsenal care a fost inclus în catergoria "Infiltrator creator".
Englezul de 20 de ani este urmat în top de Mason Greenwood, atacantul lui Manchester United care are un profil de "Shooter infiltrator", în timp ce podiumul este completat de jucătorul celor de la Arminia Bielefeld, Patrick Wimmer, inclus în categoria "Shooter creator".
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 4 ORE
În topul celor mai buni 100 de fotbaliști U21 din Europa se regăsesc și 6 români. Cel mai bine clasat este Radu Drăgușin, fundașul împrumutat la Salernitana, care ocupă locul 38, având un profil de "Ground-to-air blocker".
Ceilalți 5 jucători români din analiza CIES evoluează în Liga 1. Este vorba despre Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), care este pe locul 82, fiind în categoria "Allrounder target man", Cristian Dumitru (FC Argeș), care ocupă poziția 92, având un profil de "Target man shooter", Octavian Popescu (FCSB), care este pe locul 93 și în categoria "Infiltrator creator" , la fel ca Alexi Pitu (Farul Constanța), care se află pe locul 94, și David Miculescu (UTA Arad), care ocupă a 98-a poziție a ierarhiei și are un profil de "Target man shooter".
Citește și:

Top 10 cei mai buni fotbaliști U21 din Europa

https://i.eurosport.com/2022/04/04/3349606.png
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
ACUM 4 ORE
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
ACUM 6 ORE